Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Volvo S60 se ukazuje na první uniklé fotce. Premiéru bude mít v létě

Naše téma
Daniel Fuglevič | 09.03.2018
dalších 5 fotek
Volvo S60. | foto: Teknikens Värld
Elegantní kombík V60, který se oficiálně představil před několika týdny, nás doslova nadchnul a teď se můžeme pomalu připravovat i na premiéru sedanu S60. První uniklá fotka přitom nasvědčuje, že půjde o stejně pohledné auto.
Fotografii novinky zveřejnil švédský web Teknikens Värld, díky němuž je už zcela jasné, jak budou vypadat zadní partie S60. Nejzajímavější jsou potom zadní světlomety, jejichž tvar zasahuje dále do dveří kufru podobně jako u většího Volva S90.

Níže lze vidět chromovanou linku spojující falešné koncovky výfuku. Ty budou podobně jako u kombi dvě či čtyři podle výbavy a zvolené motorizace. Poměrně zajímavá je na bocích vozu i spodní linka oken, která u druhého páru dveří směřuje nahoru.

Příď S60 jsme ještě neviděli, ale vůči kombíku V60 žádné změny neočekáváme. Oficiálně se máme představení sedanu dočkat až v létě. Údajně v americké továrně Volva v Jižní Karolíně. Volvo prostě stále hledí i na silnou klientelu v USA. 

Pod kapotou samozřejmě očekávejme stejné motorizace jako u kombi, tedy benzínové motorizace T5 a T6 AWD, z nichž ta výkonnější disponuje výkonem 310 koní (228 kW). Diesely potom zastoupí motory D3 a D4, mající výkony 150 a 190 koní (110 a 140 kW). Ve všech případech jde o dvoulitrové čtyřválce. Větší motory dnes Volvo nenabízí.

Vzhledem k postupující elektrifikaci nebudou u S60 chybět ani dvě plug-in hybridní pohonná ústrojí. T6 Twin Engine AWD má celkový výkon 340 koní (251 kW) a točivý moment 590 Nm. Ještě výkonnější T8 Twin Engine AWD dosahuje výkonu 390 koní (288 kW) a točivého momentu 640 Nm. Jen pro představu, hybridní kombi V60 umí zrychlit z nuly na sto za 4,8 sekundy. V lehčím sedanu tak lze čekat čas ještě lepší.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů