Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové SUV kupé BMW X4: Menší kopie X6 dorazí na jaře

Naše téma
Redakce | 06.03.2014
dalších 11 fotek
BMW X4. | foto: BMW
Ženeva/Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka BMW představila produkční verzi modelu X4. Menší kopie oblíbeného SUV-kupé X6 by se měla začít prodávat na jaře.
Nové BMW X4 je postaveno na technickém základu BMW X3. Řidič a spolujezdec však sedí o 20 mm níž a třeba zadní sedadla jsou tvarována s důrazem na převoz dvou cestujících. X4 přesto odveze až pět osob.

Vzhledově je novinka v podstatě bez překvapení a sází na podobný recept jako větší modely X5 a X6. Takže zatímco hranatější X3 plní roli praktičtějšího a prostornějšího vozu pro racionálně uvažující zájemce, X4 by ráda upoutala především dynamičtějším vzhledem a siluetou kupé.

BMW X4.



BMW bude nabízet trojici zážehových a trojici vznětových motorů, které pokrývají výkonové spektrum od 184 do 313 koní. Novinkou je vznětový čtyřválec o objemu 2,0 litru s výkonem 190 koní a normovanou spotřebou 5,2 l/100 km. Tato jednotka je standardně kombinována s šestistupňovou manuální převodovkou, za příplatek však půjde zvolit osmistupňový automat, který je pro ostatní motory jedinou možností.

BMW X4.


Vyznavači větších agregátů budou moci sáhnout i po šestiválcích - dvou dieselových (xDrive30d s 258 k a xDrive35d s 313 k) a jednom benzinovém (xDrive35i, 306 k). Všechny motory již nyní plní emisní normy Euro 6. Standardem je i pohon všech kol xDrive.

Interiér odpovídá současnému trendu BMW a samozřejmostí je vysoká konektivita a výbava moderními asistenčními systémy.

BMW X4.


V prodeji by se nové BMW X4 mělo objevit na jaře, cenu zatím výrobce neprozradil. Podle staších informací by cenovka základního provedení neměla překročit hranici milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů