Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové Porsche Cayenne se blíží. Testuje v drsných podmínkách po celém světě

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.08.2017
dalších 7 fotek
Testování prototypů nového Porsche Cayenne. | foto: Porsche
Třetí generace velkého SUV od Porsche je za dveřmi. A na povrch se tak dostávají zprávy o technice a rovněž o nekompromisním testování, kterým nový Cayenne prochází.
Testovací prototypy nové generace si stále drží jistou úroveň maskování hlavně okolo světlometů a masky vozu, nicméně i přesto je docela zřejmé, že jedno z nejprodávanějších Porsche nebude svým designem nijak šokovat, ale půjde spíše o evoluci.

Uvnitř má však jít o zcela nově navržené vozidlo, a to včetně pohonného ústrojí a podvozku. Novinky mají přijít i v rámci technologií a ovládacích prvků uvnitř vozu. Porsche chce prý ještě více zvětšit rozsah možností nastavení mezi sportovním a komfortním charakterem vozu. Architektura interiéru by se měla inspirovat současnou Panamerou.

Auto bude postaveno na základě platformy MLB Evo, kterou využívá Audi Q7 či Bentley Bentayga, a dojít má k podstatným škrtům u hmotnosti. U nejvýkonnější verze Turbo S E-hybrid se pak očekává výkon až 700 koní (515 kW).

Zajímavé jsou také informace o testování, které ukazují, jak tvrdě a časově náročné vůbec je vyvinutí nového vozidla.

Vývoj třetí generace oblíbeného SUV totiž začal už v roce 2014 a během testování za tu dobu prototypy a předsériová vozidla ujela kolem 4,4 milionu kilometrů bez ohledu na okolní podmínky.

Auto tak bylo prohnáno tradičně na Severní smyčce Nürburgringu nebo na Hockenheimringu. V Itálii jezdily testovací vozy v dlouhodobém provozu po vysokorychlostním okruhu Nardo o délce 12,6 kilometru.

Materiály, senzory a elektronické systémy dále musely prokázat svou kvalitu a odolnost v různých klimatických zónách: jak při teplotách až plus 50 °C v dubajských dunách a na prašných cestách v americkém Údolí smrti, tak i v mrazu s teplotami klesajícími až k mínus 45 °C na ledu a sněhu na Aljašce v USA.

Testovalo se i v parných dopravních zácpách čínských metropolí, na trasách ve Švédsku, Finsku a Španělsku nebo v terénních podmínkách Jižní Afriky, Japonska a Nového Zélandu.

Porsche si chce být jisté, že nová generace Cayenne bude pořád stejným trhákem a techniku novinky nepodceňuje. Od první generace z roku 2002 se tohoto SUV prodalo více jak 760 tisíc kusů. V těchto číslech budou ve Stuttgartu pokračovat už po 29. srpnu, kdy se má novinka představit oficiálně.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů