Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové BMW řady 7 se pomalu odhaluje. Dokáže samo zajet do garáže

Naše téma
Redakce | 23.04.2015
dalších 16 fotek
Nové BMW řady 7. | foto: BMW
U BMW už se pomalu chystají na odhalení nové generace řady 7. K premiéře dojde v září, už teď ale mnichovská automobilka nabízí první informace o technice a výbavě.
BMW se například chlubí konstrukcí z vysokopevnostní oceli, hliníku a uhlíkových kompozitů, díky čemuž má být novinka o 130 kilogramů lehčí než předchůdce. Pod kapotou se objeví nový přeplňovaný řadový šestiválec a vylepšená osmistupňová automatická převodovka. Podle výrobce dokonce bude umět přizpůsobit charakteristiku řazení aktuálním datům navigačního systému.

Nové BMW řady 7.


Standardní výbavou pak je vzduchové odpružení na obou nápravách s automatickým udržováním stálé světlé výšky a aktivními tlumiči. Limuzína dostala i technologii řízení zadních kol.

BMW se zaměřilo také na multimediální systém iDrive, který se ovládá pomocí dotykového displeje: přibyly prý funkce i intuitivnější obsluha. Zajímavou novinkou je ovládání pomocí gest. To využívá 3D senzor poblíž zpětného zrcátka, který umožňuje obsluhu palubního systému pomocí předdefinovaných pohybů ruky. Takže třeba pro zvednutí telefonu postačí například mávnout rukou.

Nové BMW řady 7.


Nové BMW řady 7 také bude umět samo zaparkovat pomocí klíčku s displejem BMW Display Key. Tedy za určitých podmínek. Především se musí auto přistavit k vybranému parkovacímu místu (či garáži) - a to na vzdálenost maximálně jedné a půl délky vozu. Pak už může řidič vystoupit, zmáčknout tlačítko na klíči a nechat svého "bavora" zaparkovat.

Tato technologie tedy poslouží především při zajíždění do stísněných prostor.

Nové BMW řady 7.



Nové BMW řady 7 ale řidiči pomůže s parkováním i v situaci, kdy sedí za volantem. Parkovací asistent totiž zvládne vykonat všechny úkony související se zajetím do (i vyjetím z) parkovacího místa – ovládá řízení, volí směr jízdy a také reguluje plyn a brzdy. Novinkou je i aktivní systém upozorňující na překážky za vozem. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů