Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Insignia odhalila motorizace. Dorazí i s novou patnáctistovkou

Naše téma
Dominik Valášek | 16.02.2017
dalších 9 fotek
Opel Insignia. | foto: Opel
Novou generaci svojí vlajkové lodi Opel představil už před nějakou dobou. Nyní ale německá automobilka prozrazuje, s jakou technikou Insignia zamíří do boje.
Díky zcela nové architektuře, využívající vysokopevnostní ocel coby stavební prvek, snížila se hmotnost Insignie až o 175 kilogramů v případě pětidveřového liftbacku Grand Sport, nebo až o 200 kilogramů v případě kombi Sports Tourer.

Základním motorem nové Insignie se stane nový zážehový čtyřválec 1.5 Turbo. Ve slabší verzi nabídne 140 koní (104 kW) výkonu a Opel slibuje bleskovou odezvu na plyn a silný tah v širokém spektru otáček.

Čtěte také: PŘEHLED: Praktické bestie. Toto jsou nejsilnější kombíky na trhu

Výkonnější verze poskytne 165 koní (122 kW) a v porovnání se starším motorem 1.6 Turbo o výkonu 170 koní (125 kW) je prý úspornější v průměru o 3 procenta.

Nejsilnější variantu představuje opět benzínový čtyřválec, tentokrát však dvoulitr. Jednotka 2.0 Turbo nabízí v Insignii 260 koní (191 kW) výkonu, točivý moment 400 Nm a k dispozici bude se zcela novou osmistupňovou převodovkou a nově vyvinutým pohonem všech kol.

Ten využívá dvojici spojek místo klasického zadního diferenciálu, čímž umožňuje vektorovat točivý moment mezi zadní kola dle potřeby.

Přečtěte si: První svezení v Hondě Civic: Podvozek je skvělý, co nové turbomotory?

Pro spořivé zákazníky má Opel připraveny vznětové motory 1.6 CDTI, nabízející 110 nebo 136 koní (81 nebo 100 kW). Slabší z těchto motorů přinese údajně v průměru 10% úsporu paliva proti současnému modelu. Zájemci o výkonný diesel budou moci volit ještě silnější naftový dvoulitr 2.0 CDTI o výkonu 170 koní (125 kW).

Aby měli zákazníci přesnější představu o spotřebě vozu, který kupují, rozhodl se Opel do konce prvního pololetí 2017 zveřejnit údaje o spotřebě podle nové metodiky WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure).

Ta koncem roku nahradí stávající cyklus NEDC, který byl poněkud vytržený z reality a hodnoty v něm naměřené byly často až zázračně nízké.

Na trh vstoupí Insignia již koncem února a při této příležitosti bude k dispozici i kompletní český ceník.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů