Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová generace Suzuki Swift na prvních fotkách. Do prodeje zamíří příští rok

Naše téma
Redakce | 19.03.2016
Suzuki Swift Sport. | foto: Suzuki
Japonská automobilka Suzuki finišuje vývoj nové generace modelu Swift. Malý hatchback by mohl být představen ještě letos, prodej se má rozběhnout začátkem příštího roku. Jak bude novinka vypadat, naznačují obrázky, které unikly z dealerské prezentace.
Díky nim si tak můžeme o vzhledu nové generace udělat poměrně jasnou představu - přestože zobrazují ostřejší verzi Sport. Ta se však jistě bude lišit spíše jen detaily, například dvěma koncovkami výfuku, přítomností zadního difuzoru nebo možná i odlišnou maskou chladiče.

Suzuki Swift Sport.


Základní tvary budou v případě klasických verzí stejné. Silueta navazuje na aktuální generaci, která je na trhu už od roku 2010 (a i ta vlastně zřetelně vzhledově vychází z generace předchozí), změnily se však tvary světlometů a třeba i ztvárnění C sloupků. V nich jsou také nově ukryty kliky zadních dveří.

Výrazně se promění interiér, bude modernější a přehlednější.

Suzuki Swift Sport.


Jako technický základ s velkou pravděpodobností poslouží platforma použitá u nového Balena, stejné by mohly být i motory. Očekává se tedy nabídka atmosférického čtyřválce o objemu 1,2 litru s výkonem 90 koní (66 kW) a přeplňovaného litrového tříválce o výkonu 112 koní (82 kW).

Suzuki Swift Sport.



Verze Sport pak zřejmě dostane přeplňovanou čtrnáctistovku známou z Vitary S, která v tomto crossoveru poskytuje výkon 140 koní (103 kW) a až 220 Nm točivého momentu.

Současný Swift Sport spoléhá na atmosféricky plněnou šestnáctistovku se 136 koňskými silami (100 kW).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů