Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová generace Subaru WRX STI je tu. Má 2,5litrový boxer a výkon 305 koní

Naše téma
Redakce | 15.01.2014
dalších 16 fotek
Subaru WRX STI. | foto: Subaru
Detroit /FOTOGALERIE/ - Mezi nejsledovanější premiéry probíhajícího autosalonu v Detroitu patřilo také odhalení nové generace ostrého sedanu od Subaru. Jeho vzhled, technika i jízdní výkony jsou podle očekávání bez výrazného překvapení.
Design samozřejmě vychází z nového sedanu WRX, ale přidává i něco navíc. A sází přitom na osvědčený recept: otvor v kapotě, výrazné blatníky či mohutné křídlo na zádi.

Nové WRX STI je 4,6 metru dlouhé, 1,8 metru široké a 1,475 metru vysoké. Rozvor se oproti předchůdci natáhl o 25 milimetrů na 2,65 metru. Těžit by z toho samozřejmě měla kabina, která nabídne posádce víc prostoru. Samotný interiér byl podle Subaru vymyšlen tak, aby se v něm řidič cítil jako v kokpitu a mohl se soustředit jen na řízení.

Subaru WRX STI.



To nejdůležitější se ale samozřejmě ukrývá pod kapotou. Zde zůstává turbodmychadlem přeplňovaný plochý čtyřválec o objemu 2,5 litru, který dosahuje výkonu 305 koní (o 5 k více než u předchůdce), točivý moment vrcholí v 4 000 otáčkách hodnotou 393 N.m (o 14 N.m méně než u odcházející generace).

Boxer spolupracuje s vylepšeným šestistupňovou manuální převodovkou, automat v nabídce není. Subaru se chlubí také nastavitelným stabilizačním systémem a strmým řízením - mezi dorazy je pouze 2,5 otáčky.

Subaru WRX STI.



WRX STI má samozřejmě pohon všech kol, mezinápravový diferenciál DCCD je převzat od předchůdce. Ve výchozím nastavení putuje točivý moment mezi nápravy v poměru 41:59, to lze ale změnit volbou některého z přednastavených jízdních režimů, které zmení charakteristiku chování auta. Na obou nápravách najdeme samosvorné diferenciály.

Subaru na autosalonu v Detroitu představilo americkou verzi WRX STI, evropské provedení bychom měli spatřit na jaře v Ženevě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů