Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Noble žije!

Naše téma
Jiří Švamberk | 21.09.2018
dalších 11 fotek
foto: Rossion
V podobě závodního vozu Rossion Q1R, o kterém jste nejspíš nikdy neslyšeli. A nyní navíc může být vaše!
Že tohle auto neznáte, není nic překvapujícího. Prozatím vzniklo pouze ve třech exemplářích a jen jeden z nich je vyroben z karbonu, jehož povrch je lakován pouze bezbarvým lakem. Jde o závodní automobil, který je postaven na základech Noble M400, kterého svou siluetou také připomíná.

Okruhová hračka je vybavena kompletní ochranou klecí, závodními sedadly Sparco, samosvorným diferenciálem a dalšími nezbytnostmi, které potřebujete pro zajíždění rychlých kol na závodním okruhu.

Aerodynamicky propracovaný automobil, který na délku měří pouhých 4115 mm, váží 816 kilogramů, což je méně než Smart ForTwo. S takovou hmotností není žádným zklamáním, že ho pohání 2litorvý čtyřválec Ford Ecoboost, který nabízí hodně slušných 287 koní a 381 Nm. Rossion tvrdí, že tento model může být vybaven také vidlicovým šestiválcem, jehož výkon přesahuje 500 koní. Vzhledem k tomu, že si budete muset poradit se šestistupňovým manuálem, jsou hodnoty výkonu více než dostatečné.

Tento konkrétní automobil je předmětem dražby a momentálně je za 25 tisíc dolarů. Lákavá cena se jistě zvýší, neboť do konce aukce zbývá ještě nějakých pět dní. Každopádně i dvounásobná cena by za takový skvost stála, no ne?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů