Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan slaví půl století sportovních modelů GT-R

Naše téma
Jiří Švamberk | 17.04.2019
dalších 5 fotek
Nissan GT-R 50th. Anniversary Edition | foto: Nissan
Jak jinak než limitovanou edicí současné generace, která dostala retro designové prvky a upravený podvozek a turbodmychadlo. Současně Nissan představil také verzi Nismo.
Nissan GT-R 50th Anniversary Edition je výročním modelem, který oslavuje půl století existence dnes již ikonického označení sportovních modelů GT-R (Gran Turismo Racer). Prvním nositelem znáčku GT-R se stal Nissan Skyline v roce 1969, přičemž od roku 2007 jde o samostatný sportovní model.

Výroční edice vznikne ve třech barevných provedení, které svým schéma odkazují na „válečné barvy“ modelů Skyline GT-R z japonského šampionátu cestovních vozů. Patří sem také ikonická modrá barva Bayside Blue, jež byla naposledy použitá na generaci Skyline GT-R s označením R34.
 
Interiér je šedý a čalouněný alcantarou. Kromě toho má výroční model také unikátní volant.

Interiér Nissanu GT-R 50th. Anniversary Edition

 
 Nissan GT-R 50th Anniversary Edition, společně s modelovým ročníkem 2020, i nadále pohání ručně stavěný 3,8litrový V6 se dvěma turbodmychadly. Výkon dosahuje 570 koní a 640 Nm, přičemž Nissan použil nová turbodmychadla, která by měla zlepšovat reakce motoru v nízkých otáčkách a také zlepšovat spotřebu paliva.
 
Pozornosti techniků neušla ani dvouspojková 6stupňová převodovka, jejíž R mód byl nově kalibrován a umožňuje ještě agresivnější podřazování. Nissan zapracoval také na podvozku pro vyšší komfort jízdy a lepší zatáčení.
 
Nissan současně představil také upravenou verzi GT-R Nismo, která má turbodmychadla ze závodního speciálu kategorie GT3. Verze od Nissan Motorsport má nově také několik panelů karoserie z karbonu a nový přední nárazník rovněž z okruhové verze GT3. Vylepšený R mód a podvozek z výše zmiňovaného Nissan GT-R 50th Anniversary Edition je samozřejmostí.

Nový Nissan GT-R Nismo

 
Výkon GT-R Nismo poskočil na 595 koní a 655 Nm točivého momentu.

V galerii si můžete výroční model GT-R 50th. Anniversary a provedení Nismo detailně prohlédnout.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů