Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Qashqai přijíždí s novým motorem

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.10.2018
dalších 23 fotek
foto: Nissan
Nový čtyřválec 1,3 ve dvou výkonových nastaveních nahrazuje dosavadní zážehové motorizace 1,2 a 1,6 litru.
Nissan připravil pro své městské SUV další drbnou modernizaci. Tentokrát se jedná o zcela nový motor, který Japonci připravili s aliančním partnerem Renault a koncernem Daimler.

Přeplňovaná „třináctka“ nahradí oba dva zážehové motory, nabízené pro model Qashqai. Bude k dispozici ve dvou výkonových nastavení. První varianta by měla mít výkon 140 koní a 240 Nm, což představuje oproti motoru 1,2 DIG-T navýšení o 25 koní a výrazných 50 Nm točivého momentu. Druhé provedení nabídne 160 koní, což je o 3 méně, než uměla 1,6 DIG-T, ovšem točivý moment se zvýšil o 10 Nm a nyní vrcholí hodnotou 250 Nm.

Oba motory budou kombinovány předním pohonem a 6stupńovou manuální převodovkou. Zájemci o automat mohou poprvé u modelu Nissan volit 7stupňovou dvouspojkovou převodovku. Volba této převodovky zvedne maximální točivý moment motoru o dalších 20 Nm.

Nový motor, který pohání například Mercedes-Benz A200, je vybaven filtrem pevných částic a v závislosti na variantě vykazuje emise 121 – 130 g/km podle měřícího cyklu WLTP.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů