Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Pulsar: Konkurent pro Volkswagen Golf slibuje rekordní prostornost

Naše téma
Redakce | 21.05.2014
další 3 fotky
Nissan Pulsar. | foto: Nissan
Praha /FOTOGALERIE/ - Japonský Nissan představil nového konkurenta pro Volkswagen Golf či Ford Focus. Model s označením Pulsar dorazí letos na podzim a slibuje rekordní prostor pro pasažéry na zadních sedadlech.
Zveřejné rozměry to jen potvrzují. Na modulární platformě CMF2 postavený Pulsar je 4385 milimetrů dlouhý a jeho rozvor činí 2700 milimetrů, což jsou v této třídě skutečně štědté hodnoty. Pro srovnání: rozvor Golfu ztrácí 63 milimetrů a německý hatchback je také o 130 milimetrů kratší.

O velikosti zavazadlového prostoru zatím Nissan mlčí.

Nissan Pulsar.


Něco málo však prozradil o pohonných jednotkách. V ceníku se objeví přeplňovaný čtyřválec 1.2 DIG-T s výkonem 115 koní, na začátku příštího roku pak dorazí také silnější 1.6 DIG-T produkující 190 koňských sil. Potvrzen byl zatím jediný turbodiesel, jde o známý motor 1.5 dCi (110 koní). Mluví se také o "zelené" verzi zaměřené na co nejúspornější a nejekologičtější provoz a také o sportovně orientované variantě Nismo. Kromě standardní manuální převodovky bude k dispozici také automat XTronic s plynule měnitelným převodem.

Nissan Pulsar.



Kromě prostornosti a úspornosti motorů Nissan také vyzdvihuje multimediální a bezpečnostní výbavu. Pod označením Safety Shield najdeme například nouzové brzdění s detekcí překážek před vozidlem, rozpoznání pohybujících se objektů nebo systém proti vybočení z jízdního pruhu.

Nový Pulsar, navržený prý tak, aby splnil specifické nároky evropských zákazníků, se bude vyrábět ve španělském závodě společnosti Nissan v Barceloně a v prodeji se objeví na podzim roku 2014.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů