Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan modernizoval X-Trail. SUV nabídne praktičtější kufr a lepší interiér

Naše téma
Jan Zajíc | 04.06.2017
dalších 6 fotek
Nissan X-Trail. | foto: Nissan
Nissan představil omlazenou podobu svého modelu X-Trail. Až sedmimístné SUV dostalo lehce upravený vzhled, modernizovaný interiér i nové prvky výbavy.
Začněme designem: faceliftovaný X-Trail nabídne širší masku chladiče, jejíž dominantní část připomíná písmeno "V", dále upravené nárazníky či přepracované světlomety. Vzadu najdeme jinak tvarovaný nárazník, nové chromové prvky a LED světlomety. Omlazený vůz také přináší nové designy 17- a 18palcových hliníkových kola nebo čtyři nové barvy karoserie.

Jde o oranžovou perleťovou, červenou perleťovou, modrou perleťovou/metalickou a tmavě hnědou perleťovou. Celkem Nissan nabízí už 10 odstínů.

V interiéru se objevuje nový volant a palubní deska s čtyřsměrovými ovladači. V celé kabině také byly použity nové materiály, například sedadla prý mohou být čalouněna kvalitnější kůží. Vpředu i vzadu je nyní k dispozici vyhřívání sedadel, novinkou je také audiosystém Bose Premium s osmi reproduktory a navigace NissanConnect s dotykovým displejem a přepracovaným uživatelským rozhraním.

Díky úpravám interiéru narostl zavazadlový prostor, jeho úložná kapacita vzrostla u pětisedadlové verze z 550 na 565 litrů. Při sklopení všech sedadel vzroste celkový objem vnitřního prostoru na 1996 litrů. Novinkou je příplatkové bezdotykové ovládání zadních elektrických výklopných dveří, které lze otevřít jednoduše kopnutím nohou do prostoru pod zadním nárazníkem.

Standardně je ale kufr vybaven systémem dělicích příček, který Nissan vyvinul tak, aby bylo možné police a přepážky uspořádat do devíti různých nastavení. 

V průběhu příštího roku přibude do výbavy technologie autonomní jízdy ProPILOT. ProPILOT bude ovládat směr jízdy, akceleraci a brzdění při jízdě v jednom dálničním pruhu za velmi hustého provozu a při velmi rychlé jízdě po dálnici.

Pro X-Trail je i nadále k dispozici trojice motorů. Nejslabší motorizací je 1,6litrový turbodiesel o výkonu 130 koní (96 kW), výkonnější dvoulitr dává 177 koní (130 kW). Přeplňovaná benzinová jedna-šestka pak produkuje 163 koní (120 kW). Zatímco obě vznětové jednotky mohou být vybaveny pohonem předních i všech kol, zážehový agregát lze mít výhradně jako předokolku.

Modernizovaný Nissan X-Trail bude v prodeji od srpna, ceny zatím nebyly zveřejněny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů