Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan modernizoval Micru. Ta vám teď ukáže nejlevnější trasu

Naše téma
Redakce | 04.06.2013
dalších 8 fotek
Nissan ukázal modernizovanou Micru. | foto: Nissan
Praha /FOTOGALERIE/ - Městské vozítko od Nissanu dostalo nejen dravější tvář, ale i nové technologie. Základní cena by se však měla držet kolem 200 tisíc korun.
Nejviditelnější změnou je design karoserie. Micra dostala jinou mřížku chladiče, která je stylově bližší klasickému vzhledu vozů Nissan. Nová je také kapota, blatníky, přední nárazník, světlomety i přední mlhovky. Japonské supermini teď vážně vypadá výrazně dynamičtěji.

Také záď vozu prošla zásadní proměnou. Nová jsou koncová světla s technologií LED i nárazník a panel ve spodní části zadních výklopných dveří. Modernizovaný vzhled dotváří design 15" nebo nově i 16" hliníkových kol.

V interiéru najdeme nové čalounění, vstup pro externí zvukové zařízení a vstup USB na přístrojovém panelu a přibyla také 12V zásuvka. S nejvyšší výbavou bude standardně dodáván (jinak za příplatek) nový navigační a komunikační systém NissanConnect s větší 5,8" obrazovkou, který nyní nabízí funkci výpočtu ekonomické trasy. To znamená, že vám automaticky vyhledá trasu, na níž vůz spotřebuje nejméně pohonných hmot. Systém navíc o jízdě vede záznam, takže řidič může v tabulce zjistit, jak úsporně jel.

Systém také umí vyhledávání bodů zájmu (POI) Google a zobrazení aktuální předpovědi počasí, cen paliva v konkrétním místě, nebo informací o odletech.

Základní verze bude vybavena tříválcovým motorem 1,2 o výkonu 80 k, silnější, přeplňovaný tříválec DIG-S se stejným objemem nabídne výkon 98 koní a Nissan slibuje spotřebu 4,1 l/100 km. Standardní pětistupňovou manuální převodovku lze volitelně nahradit automatem CVT nejnovější generace.

Modernizovaná Micra bude nabízena ve třech stupních výbavy. Standardní výbava základního provedení Visia nabízí dálkové centrální zamykání, elektrické ovládání předních oken, 14" kola a kompletní sadu bezpečnostních prvků - airbag řidiče a spolujezdce, boční a střešní airbagy, ABS a elektronický stabilizační systém (ESP).

Střední verze, Acenta, má navíc chromované detaily, kryty bočních zrcátek a kliky v barvě karoserie, 15" kola, střešní spoiler, manuální klimatizaci, loketní opěrku sedadla řidiče, volant s koženým potahem a přehrávač CD s rozhraním Bluetooth.

Nejvyšší výbava Tekna, nabízí automatickou klimatizaci, navigační systém NissanConnect, zadní parkovací čidla, systém měření velikosti parkovacího místa, 15" hliníková kola (volitelně 16"), sedadla čalouněná látkou s koženým efektem, přední mlhová světla a automatické ovládání světlometů a stěračů a sklápění zpětných zrcátek. Ve verzi Tekna je volitelně k dispozici panoramatická střecha, inteligentní klíč a systém startovacího tlačítka.

K výbavám Acenta a Tekna je možné zakoupit množství doplňků, pomocí nichž si mohou majitelé vůz esteticky dotvořit podle osobního vkusu. Pokud jde o exteriér, mohou si vybrat barvu středů kol, krytů zrcátek a klik dveří. V interiéru si zákazník může zvolit provedení hlavice řadicí páky nebo výdechů ventilace, kryt řadicí páky a velurové koberečky.

Na trhu by se nová Micra mohla objevit už v září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů