Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan E-NV200 míří do výroby

Naše téma
Redakce | 10.10.2012
Nissan e-NV200 | foto: Nissan
Hannover - Přestože se stále jedná o koncepční vůz, skříňová dodávka e-NV200 už nabízí jasnou představu o technickém provedení finálního produkčního auta.
Oficiální světovou premiéru si tento model odbyl na konci září na hannoverském autosalonu a stejně jako oblíbený Nissan LEAF vychází z laminované lithium-iontové baterie a elektromotoru.

Kromě podobného dojezdu a výkonu, jaké má Nissan LEAF, to znamená, že provozovatelé modelu e-NV200 budou moci dobíjet baterie své dodávky na 80 % kapacity za pouhých 30 minut. 

Navzdory kompaktním rozměrům bude mít model e-NV200 ve své třídě slušný objem nákladového prostoru 4,2 m3. 

Tichá pohonná jednotka s nulovými emisemi je tvořena lithium-iontovou baterií sestávající ze 48 modulů, která napájí střídavý synchronní motor s rychlou odezvou o výkonu 80 kW a s točivým momentem 280 Nm. 

„Příchod praktické a - co je ještě důležitější - realistické dodávky s nulovými emisemi nejen zvýší kvalitu života ve městech, ale díky nízkým provozním nákladům také pomůže snížit ekonomické břemeno spočívající na firmách," uvedl Hideto Murakami, viceprezident společnosti Nissan a vedoucí globální obchodní jednotky lehkých užitkových vozidel. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů