Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejsilnější Golf GTI už je v prodeji. Clubsport má až 290 koní

Naše téma
Redakce | 18.01.2016
dalších 10 fotek
Volkswagen Golf GTI Clubsport. | foto: Volkswagen
Rychlý Volkswagen Golf GTI Clubsport zamířil do prodeje. Speciální verze, která vznikla k 40. výročí modelu Golf GTI, stojí nejméně 789 900 korun.
Provedení Clubsport se chlubí agresivnějším vzhledem, od běžného GTI se liší jinými nárazníky, střešním spoilerem či zadním difuzorem, do něhož jsou integrovány koncovky výfuku. Volkswagen tvrdí, že Clubsport byl testován v aerodynamickém tunelu, aby nové doplňky měly i funkční smysl a zlepšily přítlak.

Černé pruhy po stranách karoserie odkazují na původní Golf GTI. Kola pak mají speciální design a jsou k dispozici v rozměrech osmnáct a devatenáct palců.

Volkswagen Golf GTI Clubsport.


Uvnitř najdeme anatomicky tvarovaná sportovní sedadla, volant potažený alcantarou, červené prošívání a řadicí páku s hlavicí připomínající golfový míček. V kabině se také často opakuje voštinový vzor.

Nejdůležitější je ale motor. Přeplňovaný dvoulitr byl posílen na 265 koní (195 kW), krátkodobě - po důrazném zašlápnutí plynového pedálu - však díky funkci overboost poskytuje až po deset vteřin celých 290 koní. Maximum točivého momentu se pak zvýší z 350 na 380 Nm.

Volkswagen Golf GTI Clubsport.


Silnější Golf GTI dosud Volkwagen nepostavil, pro srovnání, jeho standardní verze má v současnosti při využití funkce overboost výkon 230 koní.

Clubsport lze vybavit šestistupňovou manuální převodovkou, s níž z klidu na stovku zrychlí za rovných šest sekund, nebo dvouspojkovým automatem - s ním je na 100 km/h o 0,1 sekundy rychleji. Nejvyšší rychlost činí 250 km/h. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu se má pohybovat mezi 6,7 až 6,9 l/100 km.

S přenosem výkonu přes přední kola na silnici samozřejmě pomáhá samosvorný diferenciál s vektorováním točivého momentu VAQ.

Volkswagen Golf GTI Clubsport.



Sériová výbava pak zahrnuje například zmíněná 18" kola z lehké slitiny, mezi jejichž paprsky září červené brzdové třmeny, sportovní podvozek se světlou výškou nižší o 15 milimetrů, bi-xenonové světlomety s diodami LED pro denní svícení, tmavě tónovaná skla bočních oken vzadu a zadního okna, zadní světlomety LED, černě lakovaná vnější zpětná zrcátka, automatickou klimatizaci nebo audiosystém, palubní počítač a tempomat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů