Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle je dost možná nejbláznivější Rolls-Royce na světě. A je zrovna na prodej

Naše téma
Daniel Fuglevič | 04.01.2018
dalších 14 fotek
Rolls-Royce Silver Shadow II. | foto: bringatrailer.com
Mnoho lidí by tento upravený Rolls-Royce Silver Shadow II z roku 1979 nazvalo doslova zločinem proti samotné Velké Británii. Jako čistá provokace byl ovšem postaven a teď je Rolls k mání komukoliv, kdo jeho neobyčejný charakter ocení.
Pryč je luxus, komfort i jistá opulentnost, pro kterou jsou limuzíny od Rolls-Royce tak známé. Majitel Corbin Goodwin z Kalifornie ono výše zmíněné u svého Silver Shadow II z konce 70. let vyměnil za domácký přístup kompletní úpravy, u níž se na estetiku či vkus v žádném případě nehraje.

Skoro všechny prvky, které dělaly Rolls-Royce přepychovým vozem, zmizely. Provokace byla hlavním cílem, a proto vypadá dříve honosná limuzína jako otrhaná a zalátovaná bunda starého pankáče.

Technika je přitom stejně šílená jako exteriér vozu. Původní 6,75litrový osmiválec byl vybaven twin-scroll turbodmychadlem, které používá mezichladič ledabyle upevněný na přídi vozu s nasprejovaným vzkazem „Bůh ochraňuj EU“. Klasický chladič je pak umístěn až v kufru. Vedení vzduchu trubicemi na karoserii je naprosto nepřehlédnutelné.

Automatická převodovka byla přílišný luxus, a tak ji Goodwin nahradil čtyřstupňovou manuální skříní z pick-upu Ford F-250. Na podvozku se zase místo originálního hydropneumatického odpružení objevily terénní tlumiče a pružiny značky King. Ani chromovaná kola s poklicemi nehledejte, nyní auto stojí na černých 19palcových litých kolech z Porsche Panamera.

Maličkostmi už jsou nakonec zakázkové výfukové potrubí nebo třeba závodní palivová nádrž, která jde vidět skrze seříznutou záď vozu. Ani tady nechybí vtipný vzkaz, tentokrát napsaný fixem: „Prosím, nebourej do mě, díky.“ Podle odhadů má nyní Rolls-Royce produkovat okolo 400 koní (294 kW).

Nyní se však auto chystá do světa, neboť majitel plánuje už další ztřeštěný projekt. K mání je šílený Rolls na aukčním portálu Bring A Trailer, kde se cena prozatím dostala na v přepočtu asi 147 tisíc korun. Auto má mimochodem najeto přibližně 88 tisíc kilometrů.

A pokud se divíte, proč je Rolls přihlášen na dallaských registračních značkách, přestože je majitel z Kalifornie, za všechno mohou samozřejmě mnohem benevolentnější zákony k přihlašování podobných staveb právě v Dallasu. Nehledě na to, že Kalifornie je hodně přísná ohledně emisních limitů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů