Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejočekávanější motorky sezony: Harley do zásuvky i stíhačka od BMW

Naše téma
Jan Markovič | 01.03.2019
dalších 31 fotek
První elektrická motorka od legendární značky Harley-Davidson je velký krok kupředu | foto: Harley-Davidson
Výstava Motosalon právě probíhá v pražských Letňanech. Pojďme se podívat, jaké novinky v jedné stopě se chystají pro letošní rok.
Odcházející únor už ukázal pár teplých dní a na silnice vyjeli první nedočkaví motorkáři. Ve čtvrtek 28.2. navíc Letňanech odstartoval Motosalon, na kterém se předvádí řada novinek pro letošní sezonu. A není jich právě málo. My jsme proto pro vás vybrali ty nejdůležitější. Prohlédnout si je můžete v obsáhlé fotogalerii.

BMW se chystá na trh hned s několika modely. Fakt, že má široké spektrum strojů, dosvědčují i dvě hlavní novinky: Supersport S1000RR a luxusní skútr C 400 GT. První jmenovaný je evolucí oblíbené stíhačky na silnice i na okruhy. Za jeho řídítka se může posadit jen zkušený jezdec, který zkrotí 152 kW výkonu ve 13500 otáčkách a přežije akceleraci z nuly na stovku za 2,6 sekundy. Stroj známý svou účastí na legendárních závodech Isle of Man TT jede v civilním provedení 303 km/h. To naopak nový skútr chce vytvořit řidiči co největší pohodlí, ale nejen v městském provozu. Na to výkon 25 kW bohatě stačí.

Klasická značka Harley-Davidson sice přijíždí se stylovým modelem FXDR 114, ale nejvíc pozornosti na sebe bezesporu strhne díky elektrickému motocyklu LiveWire. Model, který firma dlouho vyvíjela, nabízí dojezd 177 kilometrů na jedno nabití. Nebude ale určen pro každého, což jasně naznačuje cena. Motorka stojí 27 860 eur bez daně, tedy asi 714 tisíc korun.

Yamaha Ténéré 700

Yamaha Ténéré 700

Zajímavá je kategorie novodobých café racerů. Tu zastupuje třeba Honda CB650R, která pro rok 2019 prošla lehkými úpravami. Na stylové svezení láká i Husqvarna s větším modelem Svartpilen 701. Royal Enfield, levná indická značka, kterou stále víc potkáváme i na českých silnicích, má v zásobě nový Interceptor 650. Na retro styl pak láká i Suzuki Katana, která je oživením nápadného stroje z osmdesátých let.

Na své si také přijdou nadšenci do cestování po asfaltu i v terénu. Spíš do bláta a nepohody je stavěna jedna z nejočekávanějších novinek letošního roku – Yamaha Ténéré 700. Jde o lehčí, modernější a obratnější stroj k velkému modelu Ténéré, který slibuje schopný projev i v náročných podmínkách. Letos s ní bude bojovat novinka od konkurence. KTM 790 Adventure sází na ideální kombinaci asfaltu a terénu, kvalitní zpracování a renomované jméno v oboru.

Moto Guzzi V85 TT

Moto Guzzi V85 TT

Kombinací radosti z jízdy po asfaltu i šotolině s výstředním designem, který upoutá na první pohled, je bezesporu italská Moto Guzzi V85 TT. Pod částečným retro kabátkem se ale skrývá promyšlený stroj s chytrou elektronikou a výkonným vzduchem chlazeným dvouválcem.

Drtivou většinu novinek, které najdete v naší fotogalerii, si můžete prohlédnou na Motosalonu v pražských Letňanech. Akce je otevřená až do neděle a to od 9:30 do 19:00. Vstupné je 200 korun, v sobotu 250.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů