Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejoblíbenějším elektromobilem světa je Nissan Leaf. Možná mu to ale nevydrží

Naše téma
Jan Markovič | 21.02.2019
dalších 6 fotek
Nissan Leaf - 363 940 kusů | foto: Nissan
Na paty Nissanu šlape Tesla, která nasadila raketové tempo prodejů svého zatím nejlevnějšího vozu Model 3.
Jaké je vůbec nejoblíbenější auto do zásuvky na světě? Podle statistik, které zveřejnilo německé Centrum pro solární energii a výzkum vodíku, je to jednoznačně Nissan Leaf. Aktuálně ho po celém světě jezdí 363 900 kusů a každý rok se toto číslo zvyšuje zhruba o 80 tisíc. Na druhém místě je Tesla Model S s téměř čtvrt milionem kusů, ale její roční přírůstek je oproti Nissanu zhruba poloviční.

Německé výzkumné centrum publikovalo statistiky a žebříček nejprodávanějších aut tak, že smíchalo dohromady elektromobily a hybridy do zásuvky. Na špici jsou sice dvě čistě elektrická auta, ale daří se i plug-in hybridům, jako jsou Chevrolet Volt, Toyota Prius PHEV nebo Nissan Outlander PHEV.

Čísla jsou zaznamenaná za celou dobu prodeje, což nahrává autům, která se prodávají už delší čas. A to je přesně případ Nissanu Leaf, jenž loni vyjel na silnice už ve své druhé generaci. Taková Tesla Model 3 rozběhla reálné prodeje teprve loni.

I proto je její výsledek fascinující. Podle statistik totiž Tesla zaregistrovala v roce 2018 celkem 146 310 nových vozů Model 3, čímž se jí podařilo překonat prodeje BMW i3 nebo Renaultu Zoe za celou dobu jejich existence. Americký elektromobil je s přehledem nejprodávanějším autem do zásuvky a pokud to tak zůstane, v roce 2020 má šanci vystřídat Nissan Leaf na prvním místě a stát se tak světově nejúspěšnějším elektromobilem všech dob.

Nejprodávanější světová auta do zásuvky najdete v přiložené galerii i s počtem prodaných kusů podle německých statistik.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů