Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejméně spolehlivé je Volvo, vsaďte na Japonce, ukázal americký průzkum

Naše téma
Jan Markovič | 01.11.2018
dalších 25 fotek
Volvo | foto: Volvo
Lexus, Toyota nebo Mazda. To jsou podle průzkumu amerického magazínu Consumer Reports nejspolehlivější značky. V žebříčku hodnocení naopak propadly Volvo, Cadillac a Tesla
Americký magazín Consumer Reports zveřejnil svůj každoroční žebříček spolehlivosti. Uznávaný časopis funguje už od roku 1936. Na svůj průzkum sbírá data z půl milionu aut a poté hodnotí jak jednotlivé vozy, tak celé značky. Celkem jde o 29 automobilek, které svá auta prodávají na americkém trhu.

Z průzkumu vychází, že nejspolehlivější jsou zejména asijské značky, protože jsou na prvních šesti příčkách - Lexus, Toyota, Mazda, Subaru, Kia a Infiniti. V těsném závěsu je následují evropské luxusní automobilky Audi, BMW a jeho odnož Mini.

Letošní žebříček byl hlavně ve znamení propadů. Špatně je na tom kalifornský výrobce luxusních elektromobilů Tesla, který spadl o šest pozic až na 27. Pomohlo tomu hlavně slabé hodnocení jeho crossoveru Model X, který má mechanické problémy se vzhůru výklopnými dveřmi a také s palubní elektronikou.

O celých 11 příček se propadla americká luxusní značka Buick, Chrysler o sedm. Mezi Japonci nevyniká Honda, která spadla o šest příček a je v žebříčku až patnáctá.

Pro Evropana je ale největším překvapením hodnocení značky Volvo. Ta je podle Consumer Reports aktuálně nejméně spolehlivou automobilkou na americkém trhu. Na posledním místě skončila poté, co propadla o šest příček dolů. Auta hodnocených značek si prohlédněte v přiložené fotogalerii.

Hodnocení značek v žebříčku Consumer Reports podle spolehlivosti:

PříčkaZnačka
1Lexus
2Toyota
3Mazda
4Subaru
5Kia
6Infiniti
7Audi
8BMW
9Mini
10Hyundai
11Porsche
12Genesis
13Acura
14Nissan
15Honda
16Volkswagen
17Mercedes-Benz
18Ford
19Buick
20Lincoln
21Dodge
22Jeep
23Chevrolet
24Chrysler
25GMC
26RAM
27Tesla
28Cadillac
29Volvo

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů