Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejdražší pneumatiky na světě mají cenu hezké vilky. Stojí víc než 14 milionů

Naše téma
Redakce | 19.06.2016
Nejdražší pneumatika na světě. | foto: Z Tyre
Za 14 milionů korun si toho můžete koupit hodně. Třeba nějaký hodně hezký "domek" nebo klidně i několik zajímavých aut. Ale jestli už opravdu nevíte, co s penězi, můžete stejnou částku utratit i za sadu pneumatik.
Opravdu. Společnost Z Tyre totiž vyrobila sadu pneumatik, kterou dokázala prodat za 600 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 14,4 milionu korun). Pro zajímavost, technologicky vyspělé obutí na legendární Bugatti Veyron stojí 30 tisíc dolarů (asi 720 tisíc korun). A už to je dost významná suma.

Pneumatiky od dubajské firmy Z Tyre jsou ale úplně jiná liga. Není to však kvůli větší výdrži, odolnosti, přilnavosti či jiným schopnostem.

Nejdražší pneumatika na světě.


Absurdní cenu určuje skutečnost, že jsou pozlaceny 24karátovým zlatem a ještě ozdobené diamanty. Výrobce při zpracování dokonce spolupracoval s italskými klenotníky, kteří se podíleli na výzdobě nového prezidentského paláce v Abú Zabí.

Unikátní gumy s rozměry 295/35 ZR21 po prodeji získaly místo v Guinnessově knize rekordů jako nejdražší sada pneumatik na světě.

Výtěžek z prodeje poputuje k neziskové organizaci Zenises Foundation, která podporuje vzdělávání lidí po celém světě. Za nadací mimochodem stojí Harjeev Kandhari, který vlastní také onoho výrobce rekordně drahých pneumatik, tedy společnost Z Tyre.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů