Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nástupce oblíbeného Citroënu C5 zná ceny. Model C5X startuje na 750 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 26.02.2022
dalších 8 fotek
Velký rodinný crossover Citroën C5 X | foto: Citroën
Francouzská automobilka bude vůz nabízet se dvěma typy benzinových motorů a rovněž ve verzi plug-in hybrid.
Novou vlajkovou lodí nabízenou v autosalonech značky Citroën se stává model C5 X. Nástupce oblíbeného rodinného vozu C5 se stal v souladu se současnou automobilovou módou crossoverem. Tudíž se bude nabízet pouze s jedinou karosérií, zatímco "cépětka" bývala v minulostí k dostání, jako liftback, sedan či kombi.

Nový model v nabídce značky Citroën si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Auto má dostatečné rozměry na to, aby mohlo plnit roli rodinného vozu. Na délku totiž měří 4805 milimetrů a rozvor dosahuje na 2785 milimetrů. Šířka pak je 1859 milimetrů, výška 1485 milimetrů. To na současné poměry není zase až tak moc, takže model bychom mohli označovat nejspíše jako sportovní kombi.

V zádi se ukrývá poměrně prostorný zavazadlový prostor, jehož objem je pod platem 545 litrů. Po sklopení zadních sedaček lze naložit předměty s objemem až 1640 litrů. V případě plug-in hybridu jsou tyto hodnoty menší. Konkrétně jde o 485 a 1580 litrů. Tato verze má také zmenšenou palivovou nádrž - pojme jen čtyřicet litrů, zatímco "do čistých spalováků"se natankuje o třináct litrů více.

Základní motorizací je zážehový přeplňovaný tříválec s výkonem 130 koní. I ten se pojí s osmistupňovým automatem. Manuál v nabídce v případě tohoto modelu vůbec není. Auto s ním dosáhne nejvyšší maximální rychlosti 210 kilometrů v hodině, na stovku z klidu zrychlí za 10,4 sekundy. Lepších dynamických hodnot se dosáhne se čtyřválcem 1,6 (180 koní). Ten pak vůz rozjede až na 230 kilometrů v hodině při zrychlení 0-100 za 8,1 sekundy.

Plug-in hybridní pohonné ústrojí má celkový výkon 225 koňskýczh sil. Maximální rychlost této verze činí 233 kilometrů v hodině, zrychlení již kleslo na 7,8 sekundy. Čistě na elektřinu lze díky zásobě energie v baterii s kapacitou 12,4 kWh ujet v režimu WLTP 55 kilometrů.

Auto je v nabídce se čtyřmi výbavovými stupni, přičemž základní Feel se pojí pouze s nejmenším motorem. V seznamu prvků základní výbavy je pak například šestice airbagů, elektrická parkovací brzda, zadní parkovací asistent, tempomat, asistent pro rozjezdy do kopců, speciální tlumiče Citroën Advanced Comfort, kožený volant, elektrické ovládání okének v předních i zadních dveřích, rádio s osmi reproduktory a centrálním desetipalcovým displejem, sedmnáctipalcové hliníkové disky kol, metalická modrá barva karosérie i automatická dvouzónová klimatizace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů