Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nástupce Laguny se bude jmenovat Talisman. Renault jej ukáže už brzy

Naše téma
Redakce | 30.06.2015
Renault Laguna. | foto: Renault
Renault Laguna končí. Francouzský zástupce ve střední třídě, který se v současnosti prodává ve třetí generaci, sice dostane následovníka, ale s jiným jménem. Výrobce zvolil označení Talisman.
Renault nový vůz poprvé ukáže už 6. července, výstavní premiéra je pak naplánována na zářijový autosalon ve Frankfurtu a prodej by se měl rozběhnout ještě před koncem letošního roku. Talisman se bude vyrábět ve francouzském závodě Douai.

Francouzská automobilka tak představí další novinku v krátké době - v současnosti se v Evropě teprve "zabydlují" modely Espace a Kadjar.

Nový Talisman by měl nahradit nejen Lagunu, ale částečně také větší sedan Latitude. Ostatně i tvary by se měly přiblížit spíše klasickému sedanu. Vůz bude postaven na modulární platformě CMF.

Označení Talisman přitom není úplně nové. Renault jej poprvé použil u konceptu velkého kupé v roce 2001, kromě toho se sedan se stejným jménem prodává v Číně. Jde přitom právě o mírně upravený model Latitude. 

Renault bohužel zatím jakékoli podrobnosti o technice a vzhledu tají, vzhledem k blížící se premiéře se jich však dočkáme už brzy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů