Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Tohle je prý nejrychlejší vánoční stromek na světě

Naše téma
Dominik Valášek | 22.12.2017
Dodge Challenger SRT Hellcat Wideboty ve vánoční úpravě. | foto: Hennessey Performance
Netradiční a opravdu hodně americkou formu oslavy Vánoc vyzkoušeli chlapci z texaské tuningové společnosti Hennessey Performance. V rámci přání hezkých svátků vytvořili vůbec nejrychlejší vánoční stromeček na světě.
Otázka na začátku byla jednoduchá: Jak rychle se dá jet s vánočním stromečkem na střeše? Původně chtěl John Hennessey vyzkoušet tento experiment s Dodgem Challenger Demon, jenže ten mu u Dodge nepůjčili a tak se skončilo u Challengeru SRT Hellcat Widebody.

Rozšířené americké kupé s přeplňovaným osmiválcem o objemu 6,2 litru podává výkon 707 koní (527 kW) a za normálních okolností zvládá maximální rychlost až 313 km/h. Jenže v takových rychlostech hraje aerodynamika velkou roli a stromeček přidělaných na střešním nosiči není zrovna aerodynamická záležitost.

První test proběhl bez stromečku, jen s hliníkovými nosiči přidělanými k autu pomocí přísavek. V tomto stavu zvládl Hellcat maximálku 284 km/h a po přidání stromečku spadla rychlost na 280 km/h. I tak je to pravděpodobně nejrychleji, co kdy kdo jel s vánočním stromkem na střeše. A stromek to mimochodem vcelku obdivuhodně přežil.  

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů