Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nadšenec si postavil repliku Lamborghini. Spletli byste si ji s orginálem?

Naše téma
Redakce / ČTK | 01.11.2016
další 3 fotky
Nadšenec si postavil repliku Lamborghini. | foto: ČTK
Repliky známých supersportů jsou zajímavý fenomén. Narazit na ně lze poměrně často, zpravidla jde o levné, nepříliš výkonné sporťáky s novou karoserií, jejíž tvary mají připomínat konkrétní exotické auto. A většinou za moc nestojí. S originálem si jistě nespletete ani repliku, kterou se nedávno pochlubil jeden chlapík z Kosova.
Driton Selmani odmala snil o tom, že bude vlastnit drahý sportovní automobil. Jenže na něj neměl peníze. Proto si nakonec z částí různých aut postavil funkční repliku Lamborghini Reventon, tedy mimořádně vzácného supersportu, který vznikl v počtu pouhých 21 exemplářů.

"Každý si přeje mít drahý automobil. Věděl jsem, že si to nemůžu dovolit, protože stojí moc peněz, a tak jsem se rozhodl jedno takové si postavit vlastnoručně," vysvětlil Selmani, proč se do stavby vlastního "Lamba" pustil.

Práce mu trvala něco přes rok. Jako základ použil starší kupé Mitsubishi Eclipse, dále využil třílitrový motor z Mitsubishi Galant a řadu součástek z jiných vozů. Karoserii si vyrobil sám - jako barvu lakování zvolil bílou a doplnil ji pruhem s barvami albánské vlajky, tedy červenou a černou.

Výsledek (v pohybu si jej můžete prohlédnout zde) je možná pozoruhodný, ale s originálem si jej jistě nespletete. Falešné Lambo je vyšší, užší a má i jinou siluetu. A pochopitelně vydává jiný zvuk. Také interiér příliš neodpovídá Lamborghini.

Podle majitele ale auto svůj účel plní, lidé se za ním prý neustále otáčejí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů