Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nadšenci z USA vyrobili auto, které navrhnul Homer Simpson

Naše téma
Redakce | 08.08.2013
The Homer je replika auta, které navrhl Homer Simpson. | foto: davidmoorephoto.com
Buttonwillow - Tvůrci legendárního kresleného seriálu Simpsonovi se dočkali další zajímavé pocty. Americká firma Porcubimmer Motors postavila parádní repliku auta, které v jednom z dílů z roku 1991 navrhla postava Homera Simpsona.
Společnost, jež se zabývá právě přestavbou běžných aut na vozy známé například z filmů, sice nevytvořila zcela věrnou kopii, ale většina detailů odpovídá originální předloze. Tedy vozu přesně podle představ Homera Simpsona. „Kopule, v níž chtěl Homer vozit děti, je trochu menší, takže by se do ní normální děcka asi těžko vecpala," stojí v prohlášení firmy.

Dva kusy na světě. První měl Homer Simpson.


Velký rozdíl je také v ceně. Zatímco "skutečným" Homerem navržený rodinný automobil měl stát 82 tisíc dolarů (podle současného kurzu cca 1,64 milionu korun), jeho napodobenina vyšla na zhruba 500 dolarů (10 tisíc korun). Jako základ posloužilo BMW z roku 1987, které úpravci doplnili díly například z Renaultu Dauphine z roku 1956 nebo z Lincolnu Mark VI. Většina jich pochází z vrakoviště.

The Homer je replika auta, které navrhl Homer Simpson.



Automobil má také jednu vtipnou vychytávku: Řidič může díky hudební aparatuře okolí pouštět nejlepší Homerovy hlášky.

Cena do 500 dolarů není náhodná, "The Homer", jak výrobce auto pojmenoval, se totiž zúčastnil známého závodu 24 hodin LeMons. Toto klání paroduje slavnou čtyřiadvacetihodinovku LeMans, jen s tím rozdílem, že se ho smějí účastnit vozy s cenovkou nižší než právě oněch 500 dolarů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů