Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na Slovensku budou dělat čtvrtý typ Ceedu. Do prodeje přijde ještě letos

Naše téma
Radek Pecák | 19.03.2019
KIA Ceed crossover | foto: KIA
Továrna značky Kia v Žilině se připravuje na spuštění výroby již čtvrté karosářské verze modelu Ceed.
Hatchback, kombi, shooting brake, a nakonec crossover. První skicu chystané nové karosářské varianty vozu Ceed nyní zveřejnila automobilka Kia. V přiložené tiskové zprávě informuje, že novinka se představí a začne vyrábět ještě během letošního roku.

Přestože se o tom zatím oficiálně nehovoří, je zřejmé, že technika v útrobách vozu bude sdílená s ostatními karosárskými verzemi ceedu.

Gregory Guillaume, viceprezident pro design ze společnosti Kia Motors Europe vysvětlil, co značka s tímto autem zamýšlí:  „Máme vozidlo jiného stylu a jiného typu, o kterém jsme přesvědčeni, že si zaslouží stát se novým členem rodiny vozů Ceed. Sehraje roli potřebnou k tomu, aby se řada Ceed stala pro evropské spotřebitele ještě zajímavější a atraktivnější. Design bude zcela jiný, než na který jsme u vozů řady Ceed byli doposud zvyklí. Bude se jednat o další velké překvapení od automobilky Kia," uvedl. Zatím ale neodtajnil ani název tohoto modelu.

Typ Ceed Kia nabízí již patnáct let. Již první generace se navrhovala a vyvíjela v Evropě, konkrétně v Německu. Výroba pak od samého počátku probíhala ve slovenské Žilině.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů