Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej je perfektně zachovalé „erko“. Jen cena může být trochu problém

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.04.2017
dalších 16 fotek
Škoda 110 R. | foto: autoviva.cz
Legendární kupé Škoda 110 R je v dnešní době vyhledávaným sběratelským kouskem. Najít tedy opravdu zachovalý a skoro muzejní kousek na prodej je stále těžší. My jsme jeden takový objevili a dá se říct, že je v podstatě bez chyby.
Kupé odvozené od sedanu Škoda 110 bylo v 70. letech vozem pro ty, kteří na vskutku omezeném československém trhu hledali alespoň trochu sportovně vyhlížející a zábavněji vypadající auto.

A určitě muselo být v pořádně křiklavě barvě, jakým je i tato červená na prodávaném exempláři z roku 1974. Jde tedy o už modernizovaný kus se čtyřokou maskou.

Čtěte také: První svezení: Řídili jsme další čtyřoké Octavie, rychlé RS a terénního Scouta

Vzadu je samozřejmě uložená škodovácká klasika – atmosférická jedenáctistovka o výkonu 62 koní (46 kW). Přibližné hodnotě výkonu bychom i stále věřili, jelikož tohle „erko" dodnes najelo ani ne 19 tisíc kilometrů. Majitel se rovněž zaručuje, že vše na autě je v perfektním stavu a funkční.

S tím perfekcionismem máme na mysli i stav plechů a podvozku. Nahlédnutí pod břicho by určitě řeklo více, ale jak zmiňuje inzerát, na autě byste neměli najít jedinou špetku koroze (na rezervní kolo v kufru nekoukejte).

Čtěte také: Mercedes SL500 stál 21 let na jednom místě. Majitelka totiž ztratila klíče

Vůz vlastnila po celou dobu jediná rodina a má také nový lak. Jedinou známku používanosti snad vykazují jen některé přepínače v interiéru, ale to lze jinak zdravému autu odpustit.

Samozřejmostí je pak originální dokumentace včetně dobového techničáku.

Pokud máte o tuto vzácnost zájem, inzerát najdete ZDE. Na ceně se budete muset s majitelem dohodnout, podle našeho odhadu ale pod 300 tisíc korun nepůjde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů