Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Muž žaluje Apple kvůli nehodě. Prý nebrání psaní zpráv při řízení

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.01.2017
Mobil za volantem. | foto: Archiv
Je to klasická americká žaloba. Oběť nehody viní z bouračky firmu Apple a žaluje ji za to, že nedokáže zabránit uživatelům v psaní zpráv při řízení.
Žalobu podal k vrchnímu soudu v Los Angeles jistý Julio Ceja. Tento muž nedávno utrpěl zranění při nehodě, kterou způsobila řidička, jež se nevěnovala řízení a hrála si se svým iPhonem. Ceja tak vidí problém u výrobce telefonů.

V obvinění tvrdí, že společnost Apple má technologii, která by telefon během šoférování zamkla, už od roku 2008 k dispozici.

Ceja teď požaduje zákaz prodejů iPhonů v Kalifornii do té doby, než Apple do svého telefonu tuto implementuje. O odškodné či nějaké finanční kompenzace pro svou osobu mu prý nejde.

Apple se technologii uzamknutí telefonu při jízdě opravdu věnoval, v této souvislosti dokonce drží několik patentů. Do mobilů se však funkce zatím nedostala.

Zajímavé také je, že nejde o jedinou stížnost podobného ražení. Ani ne před dvěma týdny byla na Apple podána další žaloba, opět zmiňující technologii uzamknutí telefonu při řízení. Tentokrát z důvodu omezení aplikace FaceTime, tedy videohovoru, během řízení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů