Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Muž dostal pokutu, protože si za jízdy zpíval. Podle policie totiž křičel

Naše téma
Daniel Fuglevič | 24.10.2017
Kanaďan se proti pokutě odvolal a ta bude prošetřena. | foto: ctvnews.ca
Do opravdu bizarní situace se dostal jistý řidič z Kanady. Při cestě na nákup si za volantem svého vozu zpíval, načež ho kvůli tomu zastavila policejní hlídka. Muž se nestačil divit, když ho následně policista pokutoval za to, že v autě křičel.
Zprávu o divné pokutě přinesla zpravodajská stanice CTV News Montreal. Kanaďan Taoufik Moalla dle všeho normálně vyrazil nakoupit do obchodu a za volantem svého vozu si zpíval taneční hit z devadesátých let Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) od C+C Music Factory. Jeho nadšený zpěv mu ovšem přerušila policejní siréna.

Moalla si nejdříve myslel, že ho policejní vůz objede a zapnutí sirén nepřikládal větší váhu. Poté ho však hlídka příkazem přes megafon zastavila u krajnice.

Z policejního vozu měla podle všeho vystoupit celkem čtveřice strážníků, kteří se nebohého řidiče ptali, jestli za jízdy křičel. Moalla policistům sdělil, že si za jízdy prostě jen zpíval. Po klasickém zkontrolování dokladů se ale muž nestačil divit.

Když se jeden ze strážníků vrátil zpět k Moallovi, napařil mu pokutu ve výši 149 dolarů, tedy asi 2580 korun, za křičení na veřejnosti.

„Chápu, že pokud dělají svou práci správně, mají právo kontrolovat, zda je všechno v pořádku. Například kdybych byl unesen nebo byl někdo uvnitř vozu v nebezpečí. Nikdy by mě ale nenapadlo, že dostanu pokutu zrovna za tohle,“ komentoval Moalla přestupek stanici CTV News Montreal.

Kanaďan dále zmínil, že si ani nezpíval zrovna moc nahlas, prostě jen s větším nadšením. „Celá tahle situace se mi zdá šílená. Přestavte si, že Kanada vyhraje v hokeji. Všichni fanoušci budou uvnitř svých aut křičet a zpívat. To je policie všechny pokutuje?,“ pokračoval.

Přestupek je bohužel založen na místním nařízení města Montreal. Za rušení klidu a způsobení nepokoje kříčením na veřejnosti je totiž možné obdržet pokutu ve výši 50 až 1000 dolarů, tedy v rozmezí asi 865 až 17 300 korun.

Tak či tak, Moalla se proti pokutě odvolal a ta bude prošetřena. Ani jeho manželka mu však nebyla v této situaci oporou a s nadsázkou mu prý řekla: „Jestli jde o zpívání, dala bych ti pokutu klidně 300 dolarů.“

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů