Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaný Volkswagen Amarok ukázal interiér a odhalil základní cenu

Naše téma
Redakce | 26.05.2016
dalších 5 fotek
Volkswagen Amarok. | foto: Volkswagen
Když na začátku května Volkswagen představoval omlazenou podobu pick-upu Amarok, soustředil se především na nový šestiválcový turbodiesel. Nyní se ale ukazuje, že modernizace přinesla také výrazně přepracovaný interiér.
O něm se výrobce sice také stručně zmiňoval, důkaz dokládající změny však nenabídl. Na nově zveřejněných fotografiích si ale kabinu můžeme konečně prohlédnout.

Všimnout si tak můžeme například nově tvarovaných výdechů klimatizace, odlišného volantu a jiného uspořádání ovladačů. Novinkou jsou dále i nové funkce konektivity nebo příplatková ergonomická sedadla, která jsou navíc nastavitelná ve 14 směrech.

Volkswagen Amarok.


Součástí standardní výbavy bude řízení s proměnlivým účinkem, Amarok také dostane výkonnější brzdy.

Pro úplnost zbývá připomenout technické novinky. Nově dostupný naftový třílitr Volkswagen nabídne ve třech variantách. Základní dává 163 koní (120 kW), prostřední pak 204 koní (150 kW) a nejvýkonnější poskytuje 224 koňských sil (165 kW). Všechny verze splňují emisní normu EU 6.

Výrobce u tohoto motoru vyzdvihuje především sílu v nízkých otáčkách, kdy je maximum "krouťáku" s hodnotou 550 Nm k dispozici už při 1500 otáčkách za minutu. Agregát prý má přesvědčit také svou robustností a spolehlivostí.

Šestiválec může být spojen s šestistupňovou manuální převodovkou nebo osmistupňovým automatem. S ním si má nejslabší verze vystačit v průměru s 7,6 litry nafty na 100 kilometrů v kombinovaném cyklu.

Volkswagen Amarok.



V závislosti na výkonu budou nabízeny tři různé varianty pohonu: klasický pohon zadních kol, dále systém 4Motion s mechanickou převodovkou a připojitelnou přední nápravou, nebo v kombinaci s osmistupňovou samočinnou převodovkou trvalý pohon všech kol s mezinápravovým diferenciálem Torsen.

Český Volkswagen začne přijímat objednávky na modernizovaný Amarok v srpnu, v listopadu by měly dorazit první kusy k zákazníkům. Základní provedení se nejslabším šestiválcem a pohonem zadních kol bude stát zhruba 700 tisíc korun, dostupné ale bude až od druhého čtvrtletí příštího roku.

Příjezd omlazeného Amaroku však hned od začátku doprovodí nová edice Aventura, která se může pochlubit například 20" koly z lehké slitiny, zadní kamerou, parkovacími senzory, bi-xenonovými světlomety, světlomety LED pro denní svícení či bočními prahy pod dveřmi s "ledkovým" osvětlením.

Pod kapotou samozřejmě bude nejvýkonnější motor, osmistupňový automat a pohon všech kol. Amarok Aventura bude stát asi 1,25 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů