Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaný Duster od Dacie bude stát stejně jako předchůdce

Naše téma
Redakce, ČTK | 11.09.2013
další 3 fotky
Dacia Duster. | foto: Dacia
Frankfurt nad Mohanem /FOTOGALERIE/- Modernizovaný model vozu Duster od rumunské automobilky Dacia bude stát stejně, jako jeho předchůdce. Vyplývá to z informací, které firma sdělila na autosalonu v německém Frankfurtu. V Německu Duster stojí nejméně 10 490 eur, tedy asi 270 000 Kč. Pro český trh se bude cena zřejmě trochu lišit, předchozí model se od září vyprodává za 249 900 Kč.
Omlazený Duster dostal vedle pozměněného vzhledu i nový motor. K benzinové verzi 1,6 a k dieselové 1,5 litru přibyl ještě přeplňovaný zážehový agregát 1,2 litru (125 koní) spolu s šestistupňovou převodovkou. Nová jednotka slibuje spotřebu šest litrů benzínu na 100 kilometrů.

K výraznějším změnám došlo v interiéru, kde najdeme přepracovanou palubní desku s mohutnou středovou konzolou či nová sedadla v obou řadách. Ta navíc mohou být nově čalouněna kůží.

Podle předpokladů Dacia Duster dostala (v závislosti na výbavě) multimediální systém Media Nav s dotykovým displejem a některé komfortní či bezpečnostní prvky, například tempomat, zadní parkovací senzory nebo standardně stabilizační systém ESC. Potěší také přesun ovladačů elektrického stahování oken ze středového panelu do konzolí ve dveřích.

Nejlevnější terénní SUV na trhu se prodává tři roky. Za tu dobu si Duster pořídilo přes 400 000 zákazníků. Ve Francii, tedy domovském trhu mateřského Renaultu, se Duster zařadil mezi deset nejprodávanějších modelů. V Česku si jej letos do srpna pořídilo přes 1000 zákazníků a patří mu šestá příčka ve třídě terénních aut.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů