Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi Eclipse Cross je venku. Jak se vám nové SUV líbí?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.02.2017
dalších 24 fotek
Mitsubishi Eclipse Cross. | foto: Mitsubishi
Konečně vidíme crossover, na který nás Mitsubishi tak dlouho vábilo. Designem opravdu vychází ze starších konceptů. Ke všemu přináší jednu novou motorizaci.
Staronové jméno Eclipse je nejlépe známo díky několika generacím sportovního kupé, jež zažilo největší slávu hlavně v 90. letech. Jak už bylo však dříve oznámeno, nyní bude představovat crossover.

Velikostí Eclipse Cross zapadá mezi menší ASX a větší Outlander. Nakonec už také vidíme, jak se povedlo převést designovou inspiraci ze starších konceptů XR-PHEV, XR-PHEV II a eX do sériové produkce.

Čtěte také: Volvo láká na novou XC60. Podívejte se na první obrázky

Předkem nejvíce připomíná současný Outlander, zadní svažující se část je pak vybavena vertikálními světlomety, jež jsou napříč propojeny třetím brzdovým světlem.

Pod kapotou se objeví nový 1,5litrový benzinový čtyřválec s turbodmychadlem, jež bude pracovat s bezestupňovou CVT převodovkou.

Zájemci o naftovou motorizaci budou mít k dispozici ověřený 2,2litrový turbodiesel, který může být nově spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou. Bohužel přesné parametry motorů zatím nebyly uvedeny.

Čtěte také: Kodiaq a konkurence podruhé. Jak si stojí proti sedmimístným rivalům?

V nabídce nového crossoveru bude i pohon všech kol s mezinápravovou spojkou a systémem chytrého rozdělení brzdné síly a točivého momentu na zadní kola.

Mitsubishi Eclipse Cross se poprvé naživo objeví na autosalonu v Ženevě. Prodeje v Evropě mají odstartovat na začátku roku 2018. Zveřejnění přesných ceníků prý máme očekávat až někdy v této době.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů