Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi Concept XR-PHEV II: Studie městského crossoveru míří do Ženevy

Naše téma
Redakce | 25.02.2015
dalších 16 fotek
Mitsubishi Concept XR-PHEV II. | foto: Mitsubishi
Automobilka Mitsubishi na letošním autosalonu v Ženevě představí studii městského SUV s novým plug-in hybridním pohonem. Japonský výrobce chce technologii brzy zavést do sériové produkce.
Rozměry vozu odpovídají malému crossoveru. Mitsubishi Concept XR-PHEV II na délku měří 4490 milimetrů, široké je 1890 mm a vysoké 1620 mm. Rozvor náprav činí 2670 mm.

Zato design už tak obvyklý není: karoserie dostala siluetu kupé, dynamický postoj podtrhují malá okna, výrazná maska chladiče, členitá záď a úzké světlomety.

Mitsubishi Concept XR-PHEV II.



Kabině dominuje minimalistická palubní deska s vystouplým displejem. Zajímavě vypadá hliníkový rám, který se rozšiřuje do stran směrem od středové konzoly, zaujme i výrazný kruhový ovladač pod výdechy klimatizace.

Mitsubishi Concept XR-PHEV II.



Studii pohání nový plug-in hybridní systém navržený pro vozy s motorem vpředu a pohonem předních kol. Zahrnuje spalovací motor zatím neznámého objemu, elektromotor o výkonu 163 koní a baterie s kapacitou 12 kWh. 

Systém prý byl navržen tak, aby fungoval především v režimu jízdy na elektřinu, kdy spalovací motor funguje jako generátor energie nebo výkonová posila ve chvílích, kdy je to zapotřebí. V závislosti na jízdních podmínkách a stavu nabití akumulátoru systém automaticky přepíná mezi elektrickým a hybridním pohonem.

Mitsubishi Concept XR-PHEV II.



Řidič také může zvolit režim Battery Save, který šetří kapacitu baterie, či Battery Charge, při němž dochází k dobíjení akumulátorů.

Víc informací zatím Mitsubishi neprozradilo. Další budoucnost konceptu snad automobilka poodhalí na ženevském autosalonu
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů