Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mít peníze nestačí. Ford si sám vybere, komu nové GT prodá

Naše téma
Redakce | 31.08.2015
dalších 7 fotek
Ford GT. | foto: Ford
Koupit si nový Ford GT nebude tak snadné. Nejenže zájemce musí disponovat nemalými finančními prostředky, dvoumístný supersport by měl stát zhruba 9,5 milionu korun, ale také musí projít jakýmsi schvalovacím procesem.
Výrobce si totiž chce sám rozhodnout o tom, komu svou novinku prodá. Zájemci o GT si tedy budou muset podat jakousi "přihlášku", kterou pak zástupci americké automobilky posoudí a rozhodnou, zda si "žadatel" vytoužené auto skutečně zaslouží.

Ford dá přednost svým dlouholetým zákazníkům nebo vlastníkům předchozího Fordu GT. Vybraným šťastlivcům pak přijde pozvánka, na základě které si budou moci u nejbližšího dealera auto koupit.

Důvod poněkud komplikovaného prodejního procesu je jediný: Ford nechce, aby nová "gétéčka" skončila u překupníků, kteří by pak vozy se ziskem přeprodávali dál.

Ford GT tak bude opravdu vzácným sběratelským kouskem. A také hodně rychlým. Pohání jej sice "jen" 3,5litrový šestiválec, ten má však dvě turba a poskytuje výkon přes 600 koní. Supersport je navíc postaven z lehkých materiálů, zejména z hliníku a karbonových vláken, takže se má chlubit výborným poměrem výkonu k hmotnosti.

Ford plánuje výrobu pouhých 250 exemplářů ročně, objednávky automobilka začne přijímat na začátku příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů