Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mini Superleggera Vision: Roadster s retro tvary jezdí na elektřinu

Naše téma
Redakce | 29.05.2014
dalších 16 fotek
Mini Superleggera Vision. | foto: Mini
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Mini si na tradiční setkání Concorso d’Eleganza Villa d’Este v italském Cernobbiu připravila zajímavý koncept otevřeného dvoumístného vozu. Studie Superleggera Vision vznikla ve spolupráci s tradičním designérským studiem a výrobcem karoserií z Milána - společností Touring Superleggera.
Výsledkem je klasický roadster, který kombinuje retro tvary s prvky typickými pro současné vozy značky Mini. Karoserie je vyrobena tradičním postupem, společnost Touring Superleggera totiž i v současnosti tvaruje velké pláty hliníku ručně s použitím speciálních rámových konstrukcí. Na konstrukci byla použita také uhlíková vlákna, aby byla co nejlehčí.

Mini Superleggera Vision.


Krásným detailem je ploutev za kabinou, zajímavě vypadají také zadní světlomety s grafikou v podobě rozdělené britské vlajky.

V interiéru našly uplatnění především hliník, kůže a černý chrom. Z jednoho kusu neošetřeného aluminia je vyvedena přístrojová deska, ze stejného materiálu jsou i některé dekory. Centrální kruhový ukazatel známý z běžných vozů Mini byl zvětšen a obsahuje dotykový displej a dva "budíky" s kovovými obroučkami. Vpravo jsou analogové hodiny, vlevo pak ovladač kamery, která je umístěna mezi řidičem a spolujezdcem. 

Mini Superleggera Vision.


Důkladný pohled na karoserii odhalí, že Mini Superleggera nevyužívá konvenční pohonné ústrojí. Vstupní otvory pro vzduch do motorového prostoru jsou totiž zaslepeny, což naznačuje, že pod kapotou se ukrývá elektromotor. Jeho technické parametry však Mini neprozradilo. Stejně jako další úmysly s konceptem, jemuž by sériová produkce jistě slušela.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů