Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mini Clubman John Cooper Works: Ostrý kombík má 231 koní

Naše téma
Redakce | 17.12.2016
dalších 12 fotek
Mini Clubman John Cooper Works. | foto: Mini
Britská automobilka Mini doplňuje svou nabídku o ostrou verzi stylového kombíku Clubman. Provedení John Cooper Works opravdu není žádné ořezávátko, pohání je motor o výkonu 231 koní.
Konkrétně jde o přeplňovaný dvoulitr, který je standardně spojen s pohonem všech kol. Síla na všechna kola může putovat přes šestistupňový manuál, případně přes 8stupňovou automatickou převodovku.

O výkonu už byla řeč, 231 koní (170 kW) ještě doplňuje maximální točivý moment 350 Nm. Mimochodem, silnější motor dosud Mini do žádného svého vozu nenasadilo. Z klidu na stovku pak malý kombík zrychlí za 6,3 sekundy.

A zajímavý je i údaj o akceleraci z 80 km/h na 120 km/h, vozu prý stačí jen 1,2 sekundy.

Automobilka samozřejmě také zapracovala na tom, aby verze John Cooper Works působila sportovněji a ostřeji než klasické provedení. Kromě dravějšího vzhledu a sportovně vyhlížejícího interiéru tak Clubman JCW dostal například hlučnější výfuk, výkonnější brzdy či tužší podvozek.

Silnou stránkou ostré verze samozřejmě zůstává praktičnost, největší v rámci nabídky Mini. Auto na délku měří 4253 milimetrů, široké je 1800 mm a vysoké 1441 mm. Rozvor dosahuje 2670 milimetrů. Zavazadlový prostor má objem 360 litrů, po sklopení zadních sedadel je k dispozici 1250 litrů. Zajímavostí jsou dělené zadní dveře.

Česká cena zatIm nebyla stanovena, ale můžeme očekávat částku přesahující 900 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů