Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Město musí majiteli Ferrari zaplatit 300 tisíc za škodu způsobenou výtlukem

Naše téma
Jan Zajíc | 30.03.2017
Takhle Ferrari dopadlo poté, co trefilo díru v silnici. | foto: Twitter
Už teď se ukazuje, že si letošní zima zákeřně pohrála se stavem tuzemských silnic, na nichž se objevila spousta nových děr. Vlastně by byl docela zázrak, kdybyste v nejbližších několika týdnech "nevymetli" nějaký ten výtluk.
Díry v silnicích však nemáme jen u nás, na nekvalitní vozovky narazíte po celé Evropě. I ve Velké Británii, odkud pochází jeden zajímavý příběh. Na jeho začátku byla už loni v květnu projížďka jistého Scotta Nicholase v červeném Ferrari 458. A právě jedna díra na silnici.

Tu totiž Nicholas se svým vozem v hodnotě nějakých 4,7 milionu korun trefil. Výsledkem byl nejen poškozený ráfek, ale také vystřelený airbag. Zřejmě to tedy byla opravdu pořádná rána. Pro Ferrari každopádně musela odtahovka.

Čtěte také: Renault láká na ostrý Mégane R.S. Ukázat by se měl v září, s čím dorazí?

A auto pak putovalo na tři měsíce - to kvůli dovozu náhradních dílů z Itálie - do servisu, přičemž výměna ráfku majitele stála 3000 liber (v přepočtu asi 94 tisíc Kč), na dalších zhruba 6000 liber (189 tisíc Kč) přišel nový airbag. Opraveno muselo být také zavěšení vozu.

Nicholas však věci nenechal jen tak. Za nehodu a špatný stav silnice totiž viní město Peterborough, pod jehož správu cesta patří a  požadoval proto od něj náhradu škody. Město, jak byste asi čekali, odškodné vyplatit odmítlo. Vše tedy nakonec musel vyřešit soud, který 15. března rozhodl, že řidiči náleží odškodné 10 tisíc liber (asi 315 tisíc korun) a že je město Peterborough musí vyplatit do 3 týdnů.

Přečtěte si: Sedmnáctiletý mladík vzal matce klíčky od auta. Naboural hned před domem

Majitel Ferrari přitom tvrdí, že mu nešlo o peníze, ale o princip. I proto se rozhodl vysouzené peníze věnovat na charitu.

Podobný postup, jaký zvolil britský řidič, můžete teoreticky zkusit i u nás. V praxi je však úhradu škody od správce či majitele komunikace z mnoha důvodů mimořádně složité vymoci. Bohužel...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů