Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes ukázal S 65 AMG. Má 630 koní a bude stát přes 6 milionů korun

Naše téma
Redakce | 09.11.2013
dalších 10 fotek
Mercedes-Benz S 65 AMG. | foto: Mercedes-Benz
Affalterbach/Praha /FOTOGALERIE/ - Mimořádně rychlý, velkoryse luxusní a hodně drahý. Nový Mercedes-Benz S 65 AMG, vrchol nabídky aktuální třídy S, je přesně takový, jaký by měl být. Do prodeje se dostane v březnu příštího roku.
I třetí generace se drží osvědčeného receptu svých předchůdců: vzhledově se příliš neliší od běžné "S-Klasse" a docela úspešně maskuje obrovskou sílu pod kapotou. Přesto si všimnete zřetelných nápověd, například v podobě výraznějšího předního nárazníku či kol se specifickým a trochu retro designem.

S 65 AMG stojí na kolech s průměrem 20 palců, přední pár obouvá pneumatiky v rozměru 255/40R20, zadní kola pak 285/35R20.

Mercedes-Benz S 65 AMG.



Standardně má auto ocelové brzdy, ale za příplatek lze zvolit i karbon-keramické.

Nejsilnější "esko" pohání šestilitrový dvanáctiválec dopovaný dvěma turbodmychadly, který produkuje výkon 630 koní a na zadní kola posílá masivní točivý moment - rovných 1000 N.m. Toto maximum je navíc k dispozici už od 2300 otáček. Motor je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Zajímají vás jízdní výkony? Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h (AMG však jistě za příplatek nabídne možnost omezení zrušit) a zrychlení z klidu na stovku je otázkou pouhých 4,3 sekundy.

Kromě těchto obdivuhodných hodnot se ale Mercedes chlubí také spotřebou. Jednotka v S 65 AMG má být díky kombinované spotřebě 11,9 l/100 km nejúspornějším dvanáctiválcem na světě.

Mercedes-Benz S 65 AMG.


Na palubě samozřejmě nechybí celá řada nejnovějších technologií, například systém Magic Body Control, který pomocí kamer vyhodnocuje situaci před vozem, a dokáže tak s předstihem připravit tlumiče například na změnu povrchu. Ve standardu najdeme také třeba audiosystém Burmester, parfémování vzduchu Air Balance, bezklíčový přístup a startování či elektricky nastavitelná zadní sedadla. S 65 AMG bude k dispozici pouze ve verzi s dlouhým rozvorem.

Oficiální premiéra je naplánována na blížící se autosalony v Tokiu a v Los Angeles a už v březnu se tato splašená limuzína objeví i v prodeji. A cena bude samozřejmě odpovídat exkluzivitě. V Německu byla stanovena 232 050 Eur, tedy v přepočtu na zhruba 6,3 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů