Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes ukázal nejostřejší verzi malého sedanu. Stovku spolkne za 4,8 sekundy

Naše téma
Jan Markovič | 28.03.2019
dalších 21 fotek
Mercedes-AMG A 35 4Matic Sedan | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG A 35 4Matic Sedan se veřejnosti představí už příští měsíc na autosalonu v New Yorku
Mercedes-AMG A 35 4Matic Sedan je po hatchbacku druhým vozem, který stojí na nové platformě Mercedesu pro malé modely. Německá automobilka se rozhodla pro jeho premiéru v USA, ve kterém se bude na rozdíl do krátké verze také prodávat.

Označení A 35 znamená dvojitě přeplňovaný benzinový čtyřválec. Ten dosahuje na výkon 225 kW, nebo-li 306 koní. K tomu dodává točivý moment rovných 400 Nm, který se posílá na všechna čtyři kola pomocí systému 4Matic. Protože model zaštiťuje sportovní oddělení AMG, dostalo auto k řazení převodovku AMG Speedshift DCT 7G, tedy dvouspojkový systém se sedmi stupni. Auto by mělo vystřelit z nuly na 100 km/h za 4,8 sekundy.

Protože má sedan s hatchbackem společnou platformu, nabízí se i se stejným rozvorem. Ten má hodnotu 2729 mm. V základu jsou 18“ kola s lehkých slitin a logem AMG, které se ostatně objevuje na řadě míst karoserie i interiéru. Za příplatek jsou devatenáctky.

Uvnitř vozu by mělo být dost místa pro čtyři dospělé cestující. Prostor nad hlavou na zadních sedadlech je 944 mm (podle údajů automobilky). Do kufru se vejde 420 litrů nákladu. Auto se do prodeje dostane zřejmě během léte. Ceny zatím nejsou známé. Automobilka nicméně zveřejnila velké množství fotografií, které si můžete prohlédnout v galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů