Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes ukázal majestátní S Coupé. Ve světlech má křišťál Swarovski

Naše téma
Redakce | 17.02.2014
dalších 13 fotek
Mercedes-Benz S Coupé. | foto: Mercedes-Benz
Stuttgart/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Letošní autosalon v Ženevě bude mít víc hvězd, ale jednou z nejzářivějších bude impozantní Mercedes-Benz S Coupé. Zářit navíc bude doslova - přední světlomety totiž zdobí krystalky křišťálu od známé společnosti Swarovski.
V každém jich je 47, 17 krystalů používají světla pro denní svícení, 30 pak směrovky. Křišťálové "lampy" budou pochopitelně za příplatek.

Tento netradiční doplněk jen podtrhuje vznešenost obrovského kupé. Dvoudveřová verze vlajkové lodi Mercedesu měří na délku 5027 milimetrů, široká je 1899 a vysoká 1411 milimetrů. Rozvor náprav dosahuje 2945 milimetrů, díky čemuž by uvnitř měli na komfortních sedadlech najít pohodlí čtyři cestující.

Mercedes-Benz S Coupé.



Oproti standardní třídě S najdeme v kabině nový volant a nové možnosti čalounění, včetně například výrazného červeného provedení Bengal Red.

Design vozu pak téměř beze změn vychází z konceptu představeného loni na podzim ve Frankfurtu.



Mercedes zatím ukázal jedinou motorizaci. Verze s označením S500 má pod kapotou dvakrát přeplňovaný benzinový osmiválec o objemu 4,7 litru s výkonem 455 koní a točivým momentem 700 N.m. Jednotka je spřažena se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Mercedes-Benz S Coupé.



Další motorizace se jistě objeví později, téměř jistá je i ostrá varianta AMG. Nové S Coupé čeká oficiální premiéra na březnovém autosalonu v Ženevě, do prodeje zamíří ve druhém pololetí tohoto roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů