Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes třídy E All-Terrain 4x42 je auto, na které jsme se všichni těšili.

Naše téma
Jiří Švamberk | 28.08.2018
foto: Mercedes-Benz
Vyrábět se ale nebude…
Když se rok zpátky objevily první fotky Mercedesu třídy E All-Terrain 4x42, srdce všech „autařů“ musela zaplesat. Spekulacím, zda Mercedes pustí tuto odvážnou kreaci klasického „éčkového“ kombíku do výroby, je s největší pravděpodobností konec. Mercedes oznámil, že takovýto model do výroby nepustí. Konkrétní zdůvodnění však neznáme.

Rozhodně to není proto, že by byl moc extrémní. Mercedes v nedávné době představil několik hodně odvážných a extrémních terénních aut, po nichž se na prodejnách jen zaprášilo. Je vážně škoda, že výrobce, který dal zelenou takovým projektům, jako například G63 6x6, G650 Landaulet nebo G500 4x42 v tomto případě váhá, respektive vystavil prozatimní stopku s odkladem na neurčito, protože něco takového na trhu skutečně není a v takovém Rusku by si jistě našel mnoho zákazníků.

Mercedes třídy E All-Terrain 4x42 je soukromým projektem inženýra Jürgena Eberleho, který si ho postavil doma v garáži sám. Původní nápravy nahradil portálovými z třídy G, čímž zvětšil světlou výšku o celých 40 centimetrů! Offroadové pneumatiky éčko rozšířily o 20 cm. Pod kapotou bije dvakrát přeplňovaný zážehový motor V6 se 333 koňmi a 480 Nm točivého momentu.

Přestože momentálně se o výrobě neuvažuje, stále pevně věříme, že vedení změní názor, protože i navzdory faktu, že tohle auto nemá ani uzávěru, ani redukci převodovky, je to parádní stroj. Nehledě na to, že v době kdy všichni opisují jeden od druhého, by Mercedes všem vypálil rybník.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů