Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes představil nové kombi třídy C. Proti předchůdci výrazně narostlo

Naše téma
Redakce | 23.05.2014
dalších 9 fotek
Mercedes-Benz třídy C Kombi. | foto: Mercedes-Benz
Stuttgart /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Mercedes-Benz představil druhou karosářskou variantu současné generace třídy C. Nové kombi proti předchůdci výrazně narostlo, například na délku o téměř 10 centimetrů.
Mercedes-Benz třídy C Kombi teď měří 4702 milimetrů (nárůst o 96 mm), rozvor náprav se natáhl o 80 mm na nynějších 2840 mm. Mercedes tvrdí, že se sedanem má kombi společné jenom přední partie a že od B sloupku jde vlastně o jiný vůz. I přes nárůst rozměrů však nová generace "céčkového" kombíku zásluhou využití hliníku shodila až 65 kilogramů.

Díky štědřejším rozměrům přibylo prostoru v interiéru. Vzadu je nyní k dispozici o 45 mm více místa na nohy a o 40 mm rozšířená karoserie (1810 mm) zase slibuje víc pohodlí pro v úrovni ramen a loktů.

Mercedes-Benz třídy C Kombi.


Objem zavazadlového prostoru narostl na 490 litrů (+ 5 l), po sklopení zadních sedadel (nově je lze sklápět v poměru 40/20/40) vznikne "jeskyně" s kapacitou 1510 litrů (+ 10 l). Kromě klasického elektronického sklápění a vyklápění dveří kufru po stisku příslušného tlačítka bude k dispozici také systém, který vám zavazadelník otevře po máchnutí nohou pod zadním nárazníkem.

Nabídka motorů bude v době uvedení na trh zahrnovat tři naftové varianty s výkony od 115 do 204 koní, čtyři benzinové verze, které pokrývají rozpětí 156 až 333 koňských sil, a také hybridní provedení C300 BlueTEC Hybrid. To spojuje naftový čtyřválec s výkonem 204 koní s 27koňovým elektromotorem a slibuje spotřebu 3,8 l/100 km.

Mercedes-Benz třídy C Kombi.



V ceníku se objeví i vozy s pohonem všech kol 4Matic, za příplatek bude k dispozici také vzduchový podvozek Airmatic. Budoucí majitele s dětmi pak jistě potěší třeba nová funkce detekce dětské sedačky na předním sedadle, která automaticky deaktivuje airbagy na místě spolujezdce.

V prodeji by se nové kombi mělo objevit v září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů