Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes omladil třídu A. Verze AMG je znovu nejrychlejších hatchbackem světa

Naše téma
Redakce | 04.07.2015
dalších 25 fotek
Mercedes-AMG A 45. | foto: Mercedes-Benz
Nejmenší Mercedes-Benz prošel omlazením. "Áčko" dostalo mírně upravený vzhled, kvalitnější interiér a také modernizované pohonné jednotky. První vozy dorazí k zákazníkům koncem září.
Úpravy designu zahrnují klasické novinky, jako například jiné nárazníky, novou masku chladiče či odlišné zadní světlomety. V kabině se objevují nové materiály, upravená palubní deska, lepší má být zpracování a potěší také nový multimediální systém s osmipalcovou obrazovkou.

Mercedes-Benz třídy A.


Mercedes se zaměřil i na pohonné jednotky. Některé posílily, všechny by ale především nyní měly být úspornější. Novinkou je základní zážehová šestnáctistovka s turbem, která poskytuje 102 koní (75 kW). Nejméně paliva by měl požadovat diesel A 180d BlueEfficiency Edition - jedna-pětka s výkonem 109 koní (80 kW) by si měla v kombinovaném cyklu vystačit se spotřebou 3,5 l/100 km.

Nejzajímavější změnou je však jiné naladění přeplňovaného dvoulitru u verze AMG. Ta se před příchodem pyšnila titulem nejrychlejšího hatchbacku na světě, ale po příjezdu Audi RS 3 Sportback o něj přišla. Ukazuje se, že jen na krátko.

Mercedes-AMG A 45.


Výkon byl totiž z 360 koní (265 kW) posílen na 381 koní (280 kW), což znamená zkrácení doby potřebné ke zrychlení z klidu na stovku na 4,2 sekundy - jde o zlepšení o 0,4 sekundy.

K AMG verzi lze pak pořídit také paket AMG Dynamic Plus, který přidá mechanický samosvorný diferenciál na přední nápravě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů