Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet: Superluxusní kabrio stojí přes 8 milionů

Naše téma
Redakce | 20.11.2016
dalších 24 fotek
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. | foto: Daimler
Na světě je zřejmě docela hodně lidí, kterým připadá majestátní kabriolet třídy S od Mercedesu příliš obyčejný. Německá automobilka totiž auto nabídne v ještě luxusnější a exkluzivnější verzi Maybach.
Vrcholný Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet přitom vychází z už tak dosti působivé varianty, jíž je Mercedes-AMG S 65 Cabriolet. Pod kapotou se tak ukrývá stejný dvěma turbodmychadly přeplňovaný dvanáctiválec o šestilitrovém objemu, který dává výkon 630 koní (463 kW) a 1000 Nm točivého momentu.

Motor pohání zadní kola přes sedmistupňový automat a o komfort se postará vzduchový podvozek.

Maybach se ale od ostatních kabrioletů třídy S liší zejména specifickými detaily, dostal například 20palcová kola, která jiný Mercedes nikdy mít nebude. Kabina má připomínat luxusní jachtu, najdeme v ní proto unikátní čalounění i dekory palubní desky. A nechybí plaketa s výrobním číslem na středovém tunelu - Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet totiž vznikne v počtu pouhých 300 kusů.

Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet.


Každý majitel také k vozu obdrží speciální krycí plachtu v barvě laku auta a sadu luxusních zavazadel. Zavazadla jsou přitom vyrobena ze stejné kůže jako sedadla.

Už známým prvkem drahých Mercedesů jsou křišťály Swarovski v předních světlometech.

Vzhledem k tomu všemu asi nepřekvapí, že výrobce si za opulentní kabriolet nechá řádně zaplatit. Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet vyjde na 300 tisíc eur, tedy asi 8,1 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů