Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz S Coupé od AMG míří na autosalon v New Yorku. Vypadá úchvatně

Naše téma
Redakce | 19.03.2014
dalších 13 fotek
Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé. | foto: Mercedes-Benz
Affalterbach/Praha /FOTOGALERIE/ - Už v dubnu si zájemci budou moci objednat nejvýkonnější provedení nového kupé třídy S. Impozantně vyhlížející Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé se poprvé představí na autosalonu v New Yorku.
Pod kapotou najdeme dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 5,5 litru, který produkuje výkon 585 koní a točivý moment 900 N.m. S pohonem všech kol auto pokoří stovku za 3,9 sekundy, zadokolka je o 0,4 vteřiny pomalejší. Maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

V AMG se při vývoji ostré verze S Coupé zaměřili také na nižší hmotnost. Díky použití hliníku či lehkých kol tak vůz oproti svému předchůdci (CL 63 AMG) váží o 65 kilogramů méně. To má pochopitelně pozitivní vliv i na spotřebu. Výrobce udává hodnotu 10,1 l/100 km.

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé.



Jedinou dostupnou převodovkou je sedmistupňový automat AMG Speedshift MCT, který řidiči nabídne tři jízdní režimy: sportovní, manuální a úsporný.

Ani rychlému kupé samozřejmě nechybí nejmodernější systémy třídy S. Varianta s pohonem všech kol je vybavena chytrým adaptivním podvozkem Magic Body Control, který díky kamerám sleduje povrch před vozem a na základě získaných dat mění nastavení tlumičů.

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé.



Zadokolka pak dostává vzduchový systém Airmatic. K dispozici je také technologie automatického naklánění vozu do zatáček.

Stejně jako u běžného "eSka" můžete mít v předních světlometech křišťál Swarovski, pěkně vypadají sportovní sedadla potažená kůží Exclusive Nappa či obložení interiéru z tmavého dřeva. Hodí se i asistent pro noční vidění.

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé.



Veřejnosti se Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe poprvé představí na dubnovém autosalonu v New Yorku a krátce poté začne výrobce přijímat objednávky. První kusy se však k zákazníkům dostanou až v září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů