Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz má další typ čelní masky. Naučte se rozpoznávat jednotlivé verze

Naše téma
Radek Pecák | 04.02.2019
dalších 13 fotek
Maska řady EQ | foto: Mercedes-Benz
Designéři německé luxusní značky stanovili jasná pravidla pro vzhled masek vozů Maybach, AMG, EQ i tradičních modelů.
"Luxus pokroku". To má, podle šéfdesignéra společnosti Daimler Gordena Wagenera vyjadřovat čelní maska používaná na vozech zbrusu nové divize EQ Mercedes-Benz. Její první model - EQC letos vstoupí na trh a brzy ho budou následovat další.

Vzhled modelů s elektrickým pohonem musí být dostatečně cool, přitom se ale musí jednoznačně odlišit od těch s konvenčními pohony. Toho designéři docílili díky husté síti vodorovně orientovaných lamel. Tím se odkazuje na sounáležitost s rodinou klasických modelů například řad C, E a S, ale současně jde o svébytné řešení. Klasické Mercedesy mají totiž v mřížce jen tři vodorovné lamely.

Uprostřed masky vozů řady EQ bude vždy velká charakteristická třícípá hvězda. To proto, aby lidé na první pohled věděli, že ačkoli tento automobil přináší mnohé novinky, stále se jedná  o skutečný a pravý Mercedes-Benz.

Současně se tak tyto vozy budou jednoznačně odlišovat od nejprestižnějších řad značky, kterými jsou Maybach a AMG. Zatímco AMG mají řídké svislé lamely v nízké masce, příď vozů Maybach je mohutnější a v krytu chladiče se nachází luxusně pojaté hustě osazené svislé žebrování. Oficiálně má maska AMG vyjadřovat auru dominance a sportovního charakteru. Prostě, jde o "čistý luxus výkonu". Naopak Maybach má signalizovat eleganci a bohatství. Ve zkratce se jedná o "nepřekonatelný luxus".

Diky tomu řešení má nyní každá ze značek společnosti ve své DNA nezaměnitelnou estetiku. "Design je výrazem duše značky, naším zdrojem inspirace a zpětnou vazbou našich klientů," vysvětluje šéfdesignér Wagener.

Porovnat současné masky Mercedesů s těmi historickými můžete při prohlížení naší fotogalerie.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů