Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda představila novou generaci legendárního roadsteru. Bude vážit pod tunu

Naše téma
Redakce | 13.09.2014
dalších 5 fotek
Mazda MX-5. | foto: Mazda
Hirošima/Praha /FOTOGALERIE/ - Japonská automobilka ukázala první fotografie čtvrté generace kultovního roadsteru MX-5, který si za pětadvacet let od zahájení výroby získal pověst zábavného stroje pro nadšené řidiče. Podle dosud zveřejněných informací se zdá, že novinka pojede ve stejných stopách.
Nasvědčují tomu alespoň zprávy o rozměrech. Nová "Miata" totiž bude kratší, nižší a širší než předchůdce. Délka se vejde do čtyř metrů, výrobce slibuje také krátký rozvor. Navíc má být lehčí, dokonce až o 100 kilogramů, takže by se hmotnost měla pohybovat pod hranicí jedné tuny.

Mazda MX-5.


Ke zlepšení už tak skvělých jízdních vlastností má ještě přispět například posunutí motoru směrem do středu vozu, vylepšen byl také podvozek. U předních kol nadále najdeme dvojité lichoběžníkové závěsy, vzadu je víceprvková náprava.

Snad jediný otazník visí nad použitím elektrického posilovače řízení, který už v mnoha jiných autech dokázal citelně zničit vazbu řidiče s předními koly. U Mazdy se to, doufejme, nestane.

Mazda MX-5.


Zatím nic nevíme o motorech, ale dá se předpokládat, že Mazda sáhne po jednotkách z řady Skyactiv: zřejmě po 105koňové patnáctistovce a po 165koňovém dvoulitru. Řadit se jistě bude šestistupňovou manuální převodovkou.

Velkou změnou je vnější vzhled s trochu špičatou přídí a malými světlomety. Interiér dosud zůstává částečným tajemstvím, ale jistě můžeme čekat jednoduchou palubní desku, sportovní sedadla a malý volant. Novinkou je displej multimediálního systému.

Mazda MX-5.



O zahájení prodeje Mazda mlčí, ale dá se očekávat, že se tak stane na jaře příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů