Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda pracuje na tajemném sporťáku. Mohl by do hry vrátit Wankelův motor

Naše téma
Redakce | 01.10.2015
Mazda na autosalonu v Tokiu představí studii sportovního vozu. | foto: Mazda
Mazda na tokijském autosalonu představí novou studii sportovního vozu. Japonská automobilka už také ukázala první obrázek, ten však příliš neprozrazuje.
Auto je na něm totiž výrazně zatmavené. I po dodatečném zesvětlení lze rozpoznat pouze siluetu, která se chlubí dlouhou přídí a kratší, svažující se zádí.

Ani informací není mnoho. Mazda zatím novinku popsala pouze stručným vyjádřením, že "vzhled konceptu je sice moderní, ale současně zachovává odkaz minulosti." Prý v sobě koncentruje historii sportovních aut od Mazdy.

Mazda na autosalonu v Tokiu představí studii sportovního vozu.


Jisté náznaky však napovídají, že studie naznačí podobu nového sporťáku s Wankelovým motorem (motor s otáčivým pístem), který Mazda naposledy použila u čtyřdveřového kupé RX-8. Tento vůz se vyráběl do roku 2012. Automobilka se však vývoji netradiční pohonné jednotky stále věnuje.

Že koncept bude mít pod kapotou právě Wankel, naznačuje i ohlášená přítomnost modelu Mazda Cosmo Sport 110S z roku 1967, který byl prvním masově vyráběným autem společnosti vybaveným motorem s rotačním pístem. Vystavení prvního z rodu a jeho možného duchovního nástupce na jednom autosalonu by dávalo smysl.

Nelze však ani vyloučit, že zatím tajemný sporťák dostane hybridní pohonné ústrojí, v němž bude Wankel fungovat jako generátor.

Premiéra je naplánována na 28. října.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů