Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Máte zbytečných 150 milionů? Na prodej je vzácné Lambo, jedno z devíti na světě

Naše téma
Redakce | 08.08.2016
další 4 fotky
Lamborghini Veneno Roadster. | foto: JamesEdition
Limitované edice supersportů patří u bohatých sběratelů mezi extrémně žádaná auta. Často se stává, že automobilka jen ohlásí plán vyrobit několik jedinečných kousků a už krátce nato hlásí, že je vyprodáno. Platilo to i v případě modelu Lamborghini Veneno Roadster. Movití nadšenci, na něž se právě s tímto vozem nedostalo, ale dostávají další šanci.
V Německu se totiž právě jeden exemplář exotického supersportu objevil na prodej.

Lamborghini Veneno Roadster bylo představeno v roce 2013. Italská automobilka tehdy o autě hovořila jako o závodním vozu, s nímž se můžete legálně projet i na silnici.

Pohání jej dvanáctiválec o objemu 6,5 litru a s výkonem 750 koní (552 kW), který spolupracuje se sedmistupňovou robotizovanou převodovkou ISR. Poháněna jsou všechna kola.

Lamborghini Veneno Roadster.


Na stovku vůz vystřelí za 2,9 s a může jet maximální rychlostí 355 km/h. Zásluhu na tom však má nejen motor, ale i výtečná aerodynamika a nízká hmotnost. Karoserie bohatě využívá uhlíková vlákna, kterými se nešetřilo ani v interiéru. Veneno Roadster proto váží jen 1490 kilogramů. Nejde však o zrovna spartánský sporťák - ve výbavě najdeme třeba ESP či airbagy.

Zajímavostí pak je úplná absence střechy.

Lamborghini vyrobilo pouhých devět exemplářů, každý s cenovkou 3,3 milionu eur bez daně (v přepočtu podle dnešního kurzu asi 89 milionů korun).

Černý kousek na prodej, který má najeto zanedbatelných 90 kilometrů, však stojí už 5,5 milionu eur, tedy asi 149 milionů korun. A dá se očekávat, že v budoucnu jeho hodnota ještě poroste.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů