Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Malé SUV od VW bylo nafoceno takřka bez maskování. Podobné auto nabídne i Škoda

Naše téma
Jan Zajíc | 11.04.2017
dalších 7 fotek
Nový crossover od Volkswagenu na špionážních fotkách. | foto: motor1.com
Německá automobilka Volkswagen by měla ještě v letošním roce rozšířit modelovou řadu o malý crossover. Jak bude novinka vypadat, naznačují snímky, na nichž si auto můžeme prohlédnout s minimálním maskováním.
Na první pohled to dokonce vypadá, že vůz nemá žádnou kamufláž, po bližším ohledání fotografií, které najdete v galerii, ale zjistíme, že VW u tohoto předprodukčního prototypu tají konečné tvary světlometů, předních i zadních, jiný je také tvar masky chladiče.

Dokonce to vypadá, že Volkswagen chce, abychom si alespoň chvíli mysleli, že koukáme na nějaký vůz od Fordu, čemuž napovídá také náznak oválného loga na zádi.

Přečtěte si: První svezení: Řídili jsme další čtyřoké Octavie, rychlé RS a terénního Scouta

I tak si ale můžeme o vzhledu novinky udělat jistou představu. Potvrzuje se například, že auto převezme několik prvků z tři roky starého konceptu T-Roc (viz fotogalerie), zřetelné jsou zejména "vyboulené" blatníky.

Malé SUV bude stát na koncernové platformě MQB A0, kterou už využívá například nový Seat Ibiza a dostane ji o připravovaný crossover Seat Arona. A také české provedení s logem Škody. Jeho jméno zatím neznáme, vůz totiž dorazí nejdříve příští rok, pravděpodobné je, že bude mít na konci názvu písmeno "q" - stejně jako tomu bude o nástupce Yetiho, který takřka jistě ponese označení Karoq.

Čtěte také: Škoda Kodiaq Coupé se ukazuje na nové ilustraci. Takhle by se vám líbila?

Ve všech případech můžeme očekávat auto s délkou do 4,2 metru a výběr ze známých koncernových agregátů - tříválcových a čtyřválcových. Standardem bude pohon předních kol, dražší verze by mohly mít čtyřkolku.

Volkswagen dorazí jako první, prodávat by se mohl už na konci letošního roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů